Domovská stránka » BitMEX skúma bleskový krach, pri ktorom Bitcoin na krátko prudko klesol.

BitMEX skúma bleskový krach, pri ktorom Bitcoin na krátko prudko klesol.

od Lukáš Rezník

BitMEX pod drobnohľadom po bleskovom prepade Bitcoinu

Obchodníci s Bitcoinom na BitMEXe zažili divokú jazdu, keď platforma zaznamenala bleskový krach hodnoty Bitcoinu. Prepad bol obzvlášť výrazný, pretože cena Bitcoinu na BitMEXe prudko klesla na pouhých 8 900 USD oproti stablecoinu Tether (USDT), zatiaľ čo na iných platformách sa obchodovala v rozmedzí okolo 66 000 USD.

Pátranie po príčine náhleho poklesu ceny

BitMEX okamžite začal vyšetrovať túto nezvyčajnú udalosť. Burza objavila známky toho, čo bolo opísané ako „agresívne predajné správanie“ malého počtu účtov. Tieto predajné príkazy boli zjavne mimo rámca bežnej trhovej aktivity. Hovorca spoločnosti BitMEX ubezpečil, že napriek tejto abnormalite systémy burzy zostali plne funkčné a bezpečnosť všetkých používateľských fondov je zaručená.

Medzi obchodníkmi upútal pozornosť účet s menom @syq, ktorý spájal tento bleskový krach s masívnym predajom 977 Bitcoinov, v hodnote približne 66 miliónov USD. O podrobnostiach incidentu však zástupcovia BitMEXU zatiaľ nehovorili.

Vlny po celom trhu

Kryptomenový trh nebol imúnny volatilite, keď od rekordných výšok z tohto mesiaca klesol približne o 14 %, zatiaľ čo za celý rok 2024 zaznamenal nárast o 50 %. Tento pokles nasledoval po zavedení spotových ETF v Spojených štátoch 11. januára, ktoré podnietili prudký dopyt po digitálnej mene.

V širšom trhovom sentimente sa to odzrkadlilo aj v utorok, keď Bitcoin zaznamenal výrazný pokles o 6,3 % a obchodoval sa za 63 140 USD. To sa stalo po tom, ako v Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) došlo k výraznému odlivu 643 miliónov USD, čo je najväčší odliv od jeho transformácie na ETF 11. januára.

Pozývame našich čitateľov, aby sa zapojili do diskusie a podelili sa o svoje názory na dôsledky bleskového krachu na BitMEXe a na volatilitu trhu s Bitcoinom. Ako interpretujete tieto trhové pohyby a akú budúcnosť očakávate pre stabilitu kryptomeny? Svoje myšlienky zdieľajte v komentároch nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár