Domovská stránka » Coinbase spúšťa futures kontrakty na Dogecoin, Litecoin a Bitcoin Cash v apríli

Coinbase spúšťa futures kontrakty na Dogecoin, Litecoin a Bitcoin Cash v apríli

od Július Šimon

Coinbase Rozširuje Pôsobenie o Futures Kontrakty na Memecoin

Coinbase, významný hráč na poli kryptomenových búrz, sa chystá vstúpiť na rozvíjajúci sa trh s futures (budúcimi) kontraktami. Spoločnosť plánuje rázne zaviesť vyrovnanie v hotovosti pre kontrakty na Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) a Bitcoin Cash (BCH). Toto rozhodnutie sprevádza oznámenie o využití „samo-certifikácie“ na uvedenie týchto produktov na trh do 1. apríla.

Dogecoin: Z Memu na Základ

Vývoj Dogecoinu z internetového memu na etablovanú kryptomenu podčiarkuje jeho „trvalá popularita“ a silná komunita, ktorá ho podporuje. Spoločnosť Coinbase Derivatives v listoch Komisii pre obchodovanie s komoditnými futures Spojených štátov (CFTC) zdôraznila tento prechod pri príprave na začlenenie futures kontraktov na Dogecoin do svojej obchodnej platformy. Odvážny krok spoločnosti zaradiť tieto kontrakty na zoznam bez čakania na formálne schválenie od CFTC odráža rastúcu dôveru v postavenie Dogecoinu v rámci kryptoekosystému.

„Pretrvávajúca atraktivita Dogecoinu a dynamická podpora komunity naznačujú, že prerástol svoje dedičstvo memu a získal kľúčové miesto v kryptosvete,“ uviedla spoločnosť Coinbase.

Podľa údajov CoinMarketCap hodnota Dogecoinu narástla o údajných 17 % v priebehu dňa, pričom jeho cena dosiahla 0,15 USD, čo naznačuje pozitívnu reakciu trhu na tento vývoj.

Strategický Šachový Ťah?

Rozhodnutie zaviesť futures kontrakty vyvolalo pestrú škálu reakcií, od prekvapenia až po strategické analýzy. Niektorí pozorovatelia trhu a komentátori považujú načasovanie a prístup spoločnosti Coinbase za zarážajúce, napriek tomu sa v ich zdanlivom šialenstve zrejme skrýva metóda. Svojím počinom by potenciálne mohli spochybniť hranice regulačnej pôsobnosti Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC).

Analytik ETF spoločnosti Bloomberg James Seyffart navrhol, že táto iniciatíva by mohla prinútiť SEC prehodnotiť klasifikáciu týchto kryptoaktív, najmä vzhľadom na ich využívanie konsenzuálneho mechanizmu proof-of-work, podobne ako Bitcoin. „Zaujímalo by ma, či SEC bude trvať na kategorizácii týchto aktív ako ‚futures na komodity‘ a nie ako ‚futures na cenné papiere‘,“ uvažoval Seyffart v príspevku.

Coinbase sa Púšťa do Krypto Derivátov

Tento strategický vstup do oblasti krypto derivátov nie je pre spoločnosť Coinbase náhlym manévrom. V roku 2022 spoločnosť získala burzu s derivátmi FairX, ktorá má reguláciu CFTC, čo naznačuje ambíciu odmystifikovať a demokratizovať trh s derivátmi pre jej rozsiahle klientske základne. „Naším cieľom je zjednodušiť trh s derivátmi pre našich početných retailových zákazníkov,“ uviedla vtedy spoločnosť Coinbase.

S realizáciou týchto plánov pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky. Sú deriváty pre memecoiny ako Dogecoin pozitívnym krokom pre kryptomenový priemysel? Predstavuje to významný posun v regulačnom prostredí pre kryptoaktíva? Vaše postrehy sú cenné – zapojte sa do diskusie nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár