Domovská stránka » Kryptotrh zaznamenáva nádejné signály, keď Bitcoin a altcoiny preukazujú odolnosť

Kryptotrh zaznamenáva nádejné signály, keď Bitcoin a altcoiny preukazujú odolnosť

od Július Šimon

Bitcoin sa Zotavuje a Analýza Altcoinov Odhaľuje Rastúce Trendy

Nedávny výkon Bitcoinu ukázal sľubné známky oživenia, keď sa odrazil od týždenného minima okolo 61 000 USD a prekonal hranicu 65 000 USD. Táto odolnosť naznačuje podkladovú dlhodobo býčiu náladu medzi obchodníkmi, ktorí majú záujem nakupovať pri poklesoch ceny.

Očakáva sa Zvýšenie Prílivov Spotových ETF

Ki Young Ju, generálny riaditeľ spoločnosti CryptoQuant, zdôraznil, že spotové bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF) by mohli zaznamenať zvýšenie prílivov, najmä ak sa hodnota Bitcoinu priblíži k úrovni 56 000 USD, čo sa zhoduje s on-chain nákladovou bázou nových bitcoinových veľrýb, ktoré si svoje držby zaobstarali prostredníctvom bitcoinových ETF. Okolo tohto cenového bodu sa očakáva zvýšená nákupná aktivita, ktorá by mohla trhu ďalej pomôcť.

Kryptomenový trh si tiež všimol zníženie odlivov z Grayscale Bitcoin Trustu (GBTC), ktoré sa podľa údajov Fairside Investors 22. marca zmenšilo na skromných 170 miliónov USD. Toto spomalenie odlivov by mohlo naznačovať zníženie predajného tlaku. Ak Bitcoin úspešne ukončí marec nad 61 130 USD, dosiahne bezprecedentnú sedemmesačnú víťaznú sériu.

Tieto dynamické zmeny viedli k otázke: Mohlo by oživenie Bitcoinu povzbudiť širší nákupný trend u vybraných altcoinov? Pozornejší pohľad na určité kryptomeny odhalí ich silné stránky na grafoch.

Analýza Cenových Trendov Bitcoinu

Boj o dominanciu na trhu ilustruje Bitcoin pohybujúci sa blízko 20-dňového exponenciálneho kĺzavého priemeru (65 364 USD). Zrovnanie EMA a index relatívnej sily (RSI) pohybujúci sa okolo stredného bodu naznačujú súčasnú rovnováhu medzi ponukou a dopytom. V krátkodobom horizonte sa zdá, že Bitcoin uviazol v rozpätí medzi 60 775 a 69 000 USD.

kryptotrh-zaznamenava-nadejne-signaly-ked-bitcoin-a-altcoiny-preukazuju-odolnost ZDROJ: cointelegraph.com

Aby medvedi získali navrch, museli by presadiť podporu z 50-dňového jednoduchého kĺzavého priemeru (58 438 USD) na 60 775 USD. Ak by táto podpora zlyhala, mohlo by dôjsť k výraznejšiemu poklesu ceny smerom k úrovni 54 298 USD, čo koreluje s 61,8% Fibonacciho retracementom. Naopak, prekonanie stropu 69 000 USD by mohlo Bitcoin vystreliť smerom k zóne vysokého odporu okolo 73 777 USD, alebo možno ešte pôsobivejšej hranici 80 000 USD.

Altcoiny ponúkajú Rôzny Potenciál

Popri Bitcoinu viaceré altcoiny ako Dogecoin (DOGE), Toncoin (TON), Stacks (STX) a Fantom (FTM) predviedli zaujímavé cenové pohyby, ktoré sa oplatí sledovať. Dogecoin prekonal hranicu 0,16 USD a teraz sa zameriava na 0,19 USD. Jeho kĺzavé priemery a index relatívnej sily (RSI) naznačujú potenciálny rast smerom k 0,23 USD alebo vyššie.

Toncoin nedávno prerazil bariéru 4,60 USD, čo signalizuje robustný rastový pohyb. Ten by mohol dosiahnuť 5,64 USD za predpokladu, že býčia nálada pretrvá a medvedi nebudú schopní preukázať výrazný odpor pod 4,60 USD.

Aj Stacks zaznamenal významné zisky po prekonaní odporu 3,40 USD. Jeho rastúci trend sa môže potenciálne rozšíriť smerom k 4,29 USD, ak sa udržuje nad 3,40 USD. Akákoľvek korekcia pod túto hodnotu by mohla vyvolať pokles k 20-dňovému exponenciálnemu kĺzavému priemeru (EMA) na úrovni 3,07 USD.

Nedávny pokles Fantomu na 1,02 USD po odmietnutí pri 1,23 USD môže naznačovať potrebu nájsť pevnejšiu podporu, potenciálne okolo 20-dňového EMA pri 0,89 USD. Ak by na tejto úrovni došlo k silnému odrazu, Fantom by mohol opätovne otestovať a možno aj prekonať nedávne maximá.

Zapojenie Kryptomenovej Komunity

Každá kryptomena stojí na kritickom rázcestí, pretože sa prediera trhovými výkyvmi a náladou investorov. Zatiaľ čo nadšenci a investori naďalej sledujú tieto dynamické digitálne aktíva, ich osudy sa zdajú byť spojené so širším príbehom výkonnosti Bitcoinu a narastajúcim záujmom o svet decentralizovaných financií (DeFi).

Trh sa naďalej vyvíja, čím sa otvára priestor na rozsiahle diskusie a analýzy stratégií a vplyvov, ktoré formujú hodnotu týchto digitálnych mien. Pre horlivých sledovateľov trendov v oblasti kryptomien sú to momenty, ktoré treba pozorne sledovať, učiť sa a potenciálne ovplyvňovať výsledky trhu prostredníctvom kolektívneho sentimentu a angažovanosti.

Aký máte názor na tieto najnovšie udalosti na trhu s kryptomenami? Podeľte sa o svoje reakcie a predpovede v komentároch nižšie a prispejte k prebiehajúcej diskusii o budúcnosti týchto digitálnych aktív.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár