Domovská stránka » Litecoin prudko rastie po tom, ako ho CFTC v USA označila za komoditu, čo mení pohľad na trh

Litecoin prudko rastie po tom, ako ho CFTC v USA označila za komoditu, čo mení pohľad na trh

od Július Šimon

Býčí skok pre litecoin uprostred pokojných trhov

Svet kryptomien je v ruchu, pretože držitelia Litecoinu (LTC) si užívajú slávu pozoruhodného nárastu, ktorý stavia Litecoin na druhú priečku medzi najlepšie výkonnými kryptomenami v top 100 rebríčku. Uplynulý deň zaznamenal takmer 11-percentný nárast hodnoty Litecoinu, čo je výrazný kontrast s jemnými pohybmi trhu stálic Bitcoinu a Etherea, ktoré v rovnakom časovom období zaznamenali zmeny menej ako 2 percentá. V súčasnosti sa trhová kapitalizácia kryptomeny pohybuje okolo 2,79 bilióna dolárov, čo naznačuje pomerne statický posun o -0,1 % za posledný deň.

Regulačné vetry prajú Litecoinu

Zdá sa, že tento prudký nárast trhovej výkonnosti Litecoinu podnietil kľúčový právny vývoj. V rámci významného kroku americká Komoditná futuresová obchodná komisia (CFTC) označila Litecoin za komoditu uprostred súdnych sporov s kryptomenovou burzou KuCoin. Toto označenie je významné, pretože pravdepodobne vylučuje Litecoin z potenciálneho regulačného dohľadu zo strany Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), ktorá má zvyčajne prísnejší súbor pravidiel pre cenné papiere.

Žaloba CFTC proti spoločnosti KuCoin výslovne spomína Litecoin: „KuCoin vyžiadala a prijala objednávky, akceptovala majetok na maržu a prevádzkovala zariadenie na obchodovanie s futures, swapmi a pákovými, maržovými alebo financovanými maloobchodnými transakciami zahŕňajúcimi digitálne aktíva, ktoré sú komoditami, vrátane Bitcoinu (BTC), Etherea (ETH) a Litecoinu (LTC).“

Klasifikácia Litecoinu ako komodity môže otvoriť cestu pre širšie akceptovanie a integráciu do finančnej infraštruktúry, čím sa zmierni strach z vymáhacích opatrení zo strany SEC.

Cenová trajektória Litecoinu svedčí o dôvere investorov

Deň pre Litecoin začal na úrovni 94,80 USD a pohyboval sa bokom, až kým býčí beh nezvýšil cenu na denné maximum 106 USD približne o 6:00 UTC. Po menšej korekcii sa ustálil na približne 104,99 USD. Štatistiky sú pôsobivé, pričom Litecoin zaznamenal za posledných 24 hodín nárast o 11,56 %, za týždeň o 21,71 % a za posledný mesiac o 27,5 %. Týmto výkonom sa Litecoin umiestnil na druhom mieste hneď za 18,7-percentným nárastom 11. marca, čím sa stal pre túto mincu jedným z najsilnejších dní v roku.

Technická analýza naznačuje, že Litecoin predtým obchodoval v určitom pásme, ale koncom februára nabral býčiu dynamiku. Tento vzostup bol osobitne posilnený ziskom dosiahnutým v marci, čoho výsledkom bol nárast ceny približne o 63 % od spodnej hranice pásma k aktuálnemu maximu.

litecoin-prudko-rastie-po-tom-ako-ho-cftc-v-usa-oznacila-za-komoditu-co-meni-pohlad-na-trh ZDROJ: decrypt.co

Technické grafy naznačujú, že Litecoin by mohol vytvárať vzor šálka s uchom, ktorý sa typicky vyznačuje počiatočným prudkým nárastom a korekciou pripomínajúcou polkruh, nasledovanou pokračovaním rastúcej trajektórie. Reakcia trhu v nasledujúcich dňoch určí, či tento model platí.

 

Technické indikátory signalizujú silnú býčiu pozíciu Litecoinu

Minca vykazuje býčie signály, pričom Index relatívnej sily (RSI) naznačuje mierne prekúpený stav s 66-percentnou dominanciou nakupujúcich ( býkov ). Cena Litecoinu sa tiež úspešne odrazila od EMA 55 a v súčasnosti sa obchoduje nad EMA 10, čím sa posilňuje silná býčia nálada.

Možný vývoj ceny Litecoinu:

  • Ak si Litecoin udrží svoj býčí tlak, technickí analytici predpovedajú okamžitý odpor v blízkosti 115 dolárov, čo naznačuje 10-percentný nárast.
  • Potenciálna rally by mohla posunúť mincu smerom k 135 dolárom, čo predstavuje nárast o 29 %.
  • Naopak, ak by sa nálada na trhu zhoršila, mohlo by dôjsť k poklesu k hranici 80 dolárov, čo znamená pokles o 22,5 %.

Nedávny rast Litecoinu a jeho klasifikácia ako komodity zo strany CFTC vnášajú do kryptoscény novú dynamiku a potenciálne ovplyvňujú budúce spôsoby integrácie a adopcie. Ako trh absorbuje tieto udalosti, všetky oči zostávajú upreté na to, ako sa bude prelomový výkon Litecoinu rozvíjať v nasledujúcich dňoch.

Pozývame našich čitateľov, aby sa v komentároch nižšie podelili o svoje myšlienky a pohľady na prudký nárast Litecoinu a meniace sa regulačné prostredie pre kryptomeny.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár