Domovská stránka » Prekvapivý rozmach trhu s kryptomenami v západnej Európe: Bitget Research odhaľuje trendy a rast

Prekvapivý rozmach trhu s kryptomenami v západnej Európe: Bitget Research odhaľuje trendy a rast

od Lukáš Rezník

Západná Európa sa stáva krypto-silou

Bitget Research, divízia krypto-burzového giganta Bitget, sa ponoril do rozvíjajúcej sa krajiny kryptomien v západnej Európe. Identifikuje región ako významného hráča v priestore digitálnych mien s pôsobivým počtom 1,5 milióna aktívnych denných obchodníkov s kryptomenami. Západní Európania s významnými obchodnými objemami a záujmom o DeFi preukazujú zrelý a regulovaný prístup k adopcii kryptomien s obmedzenou závislosťou na peer-to-peer (P2P) obchodných platformách.

Popredné krajiny v oblasti kryptomien

Správa spoločnosti Bitget vyzdvihuje Nemecko a Francúzsko ako lídrov v pretekoch s obchodovaním s kryptomenami, zatiaľ čo Rakúsko si vyslúžilo osobitnú zmienku za jeho rýchly 70% rast počtu obchodníkov od decembra 2022 do decembra 2023. Základným trendom v celej západnej Európe je zreteľná preferencia pre regulovanú účasť na trhu, pričom krajiny ako Švajčiarsko, Belgicko a Holandsko sa dôsledne riadia legislatívnymi rámcami EÚ.

Centralizované Obchodovanie Zatieňuje Decentralizované Platformy

Zaujímavý aspekt krypto dynamiky v západnej Európe je preferencia centralizovaných búrz (CEX) pred decentralizovanými burzami (DEX), ktoré zaostávajú o značný náskok. Dominanty ako Coinbase Wallet, Metamask a TrustWallet dominujú používaniu peňaženiek, čo zjednodušuje prechody pre účastníkov trhu. Treba poznamenať, že Nemecko a Švajčiarsko sa presúvajú smerom k obchodovaniu s futures, zatiaľ čo ich regionálni partneri sa viac zameriavajú na spotové obchodovanie.

Nárast DeFi a Znížená P2P Aktivita

Srdce západoeurópskej krypto aktivity bije najsilnejšie v kruhoch DeFi, na rozdiel od pozoruhodne nízkeho objemu P2P obchodovania. Tento trend je do značnej miery spôsobený prevládajúcou praxou spájania kariet alebo vkladov fiat mien pre nákupy kryptomeny, čo je výrazný odklon od regiónov ako je Juhovýchodná Ázia, kde je P2P obchodovanie častejšie.

Trendy a Záujmy

Pri pohľade na preferované aktíva západoeurópskych obchodníkov je zrejmá jasná tendencia k NFT, decentralizovaným projektom a integrácii s ekosystémami ako Solana. Nové aktíva ako Ordinals a platformy ako Manta Network zaznamenali v regióne nárast popularity spolu s trvalým záujmom o sekundárne a terciárne blockchainové siete.

Pohľad na správanie západoeurópskych obchodníkov

Západní európski nadšenci kryptomien s dôrazom na vzdelávanie a dodržiavanie zákonov pristupujú k trhu s rizikovým myslením. Prejavujú lojalitu k platformám a investujú čas do prieskumu trhových možností predtým, ako sa zaviažu. Témami prvoradého významu pre obchodnú stratégiu regionálnych používateľov sú dlhodobé investície a dodržiavanie predpisov ako KYC a AML.

Predpovede pre budúcnosť kryptomien v západnej Európe

Výhľadom do roku 2024 spoločnosť Bitget Research predpovedá, že Nemecko a Francúzsko si udržia svoju významnú pozíciu na trhu, zatiaľ čo decentralizované ponuky vrátane NFT (nezam fungibilných tokenov) a hier založených na blockchaine budú priťahovať rastúci záujem. Správa predpovedá nárast využívania decentralizovaných búrz a vzostup západoeurópskych projektov v oblasti blockchainu, ktoré získajú v tomto odvetví prominentnejšie postavenie.

Okrem toho sa očakáva, že peňaženky umožňujúce integráciu s viacerými blockchainmi zaznamenajú nárast popularity v dôsledku zvýšenej aktivity okolo projektov založených na Solana.

O spoločnosti Bitget

Spoločnosť Bitget sa od svojho vzniku v roku 2018 etablovala ako kľúčový hráč v oblasti digitálnych búrz. Táto Web3 spoločnosť obsluhuje milióny používateľov po celom svete a ponúka inovatívne obchodné riešenia a komplexné služby Web3 prostredníctvom svojej multi-reťazcovej peňaženky Bitget Wallet, predtým známej ako Bitget Keep. Jej spolupráca s poprednými osobnosťami a entitami, ako je Lionel Messi a PGL, podčiarkuje jej úsilie dostať kryptomeny do mainstreamu.

Pre ďalšie informácie a úplnú správu sa ponorte do rozsiahlych zdrojov spoločnosti Bitget na ich webovej stránke, zapojte sa do ich komunity na Telegrame alebo sledujte ich najnovšie aktualizácie na platformách ako Twitter a LinkedIn.

Podeľte sa o svoje myšlienky a názory na vývoj krajiny kryptomien v západnej Európe v komentároch nižšie. Ako ovplyvnia tieto trendy globálne trhy a grafy cien kryptomien ?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár