Domovská stránka » Landesbank Baden-Württemberg uzatvára partnerstvo s Bitpanda na ponuku úschovy kryptomien v roku 2024

Landesbank Baden-Württemberg uzatvára partnerstvo s Bitpanda na ponuku úschovy kryptomien v roku 2024

od Július Šimon

Nemecké banky sa pripravujú na riešenia úschovy kryptomien

V prelomovom kroku, ktorý sa má uskutočniť v druhej polovici roku 2024, začne najväčšia nemecká federálna banka, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), ponúkať riešenia úschovy kryptomien. Tento vzrušujúci vývoj je priamou reakciou na rastúci záujem korporátnych zákazníkov o oblasť digitálnych aktív.

Strategické partnerstvo pre služby s digitálnymi aktívami

Aby sa zabezpečilo bezproblémové poskytovanie týchto služieb, LBBW uzavrela partnerstvo s rakúskou kryptomenovou burzou Bitpanda. Využitím špecializovaného riešenia úschovy pre inštitúcie od spoločnosti Bitpanda, LBBW svojim klientom poskytne bezpečné a inovačné prostredie.

Bitpanda Custody, robustná platforma na úschovu kryptomien s funkciami decentralizovaného financovania (DeFi), je registrovaná na Financial Conduct Authority (FCA) v Spojenom kráľovstve, čo dokazuje súlad a spoľahlivosť burzy.

Gonzalo Lamas, vedúci globálnej komunikácie spoločnosti Bitpanda, objasnil spoluprácu a uviedol, že cieľom je posilniť ponuku digitálnych aktív spoločnosti LBBW prostredníctvom prísľubu vysokej bezpečnosti a špičkových riešení pre jej inštitucionálnu klientelu.

Nemecké banky sa pripravujú na reguláciu MiCA

V očakávaní nadobudnutia účinnosti nariadenia o trhoch s kryptoaktívami (MiCA) v decembri 2024 aj ďalšie nemecké banky aktívne rozvíjajú svoje možnosti práce s kryptomenami. Zatiaľ čo LBBW s Bitpandou robí významné pokroky, Deutsche Bank si prešliapava cestu v úschove digitálnych aktív spoluprácou so švajčiarskou kryptomenovou spoločnosťou Taurus.

Okrem toho v súvisiacom vývoji druhá najväčšia banka v krajine, DZ Bank, oznámila svoj zámer spustiť pilotné obchodovanie s kryptomenami ešte pred koncom roka 2024.

Blížiaca sa implementácia legislatívy MiCA je pre Európsku úniu významnou príležitosťou, pretože ohlasuje zavedenie komplexného právneho rámca pre krypto priemysel. Burzy a CASP v rámci EÚ sa teraz pripravujú na prechod na plne regulované subjekty, ku ktorému dôjde v roku 2024.

Táto regulácia je mimoriadne dôležitá, pretože určuje, ako sa budú v EÚ uvádzať na trh služby s kryptomenami, a poskytuje jasné usmernenie pre burzy, ktoré chcú poskytovať služby občanom EÚ bez miestnej licencie.

Vyara Savová, vedúca pracovníčka pre politiku v Európskej kryptoiniciatíve, k diskusii dodala, že dôležitá je aj druhá konzultácia ukončená 29. apríla. Táto konzultácia ovplyvní konečnú podobu a následnú implementáciu MiCA.

Keďže títo bankoví giganti dláždia cestu pre budúcnosť prepojenú s digitálnymi menami a aktívami, dôsledky pre trh a jeho spotrebiteľov sú príliš významné na to, aby sa prehliadli. Zatiaľ čo čakáme na rozvoj tejto transformácie vo finančnom sektore, vaše myšlienky na túto tému sú pre nás veľmi cenné.

Aký vplyv bude mať vstup nemeckých bánk do oblasti úschovy kryptomien na ceny kryptomien? Pozývame vás, aby ste sa zapojili do diskusie nižšie a podelili sa o svoje názory na skok Nemecka do riešení úschovy kryptomien a širšie dôsledky pre globálnu kryptoekonomiku.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár