Domovská stránka » Blast: Vznik prirodzeného výnosu na 2. vrstve Etherea

Blast: Vznik prirodzeného výnosu na 2. vrstve Etherea

od Lukáš Rezník

Blast: Vznik prirodzeného výnosu na 2. vrstve Etherea

V oblasti 2. vrstvy Etherea sa objavuje inovatívna platforma s názvom Blast, ktorá vyniká zavedením natívnych mechanizmov výnosu pre ETH a stablecoiny. Blast predstavuje krok vpred pre ekosystém Etherea, posúva hranice pohodlia a efektívnosti DeFi.

Čo je Blast a ako mení DeFi prostredie?

V jadre je Blast riešenie Optimistic Rollup kompatibilné s EVM navrhnuté tak, aby sa zdokonalil celkový výkon Etherea zosilnením jeho transakčnej kapacity a znížením nákladov. Platforma bola spustená s veľkým očakávaním po úspešnej fáze testovacej siete a je dielom Tieshuna Pacmana Roquerrea, známeho z trhoviska Blur. V súčasnosti sa Blast pýši pôsobivou celkovou uzamknutou hodnotou (TVL) presahujúcou 1 miliardu dolárov, pričom sa odlišuje od konkurenčných riešení 2. vrstvy tým, že ponúka natívne výnosy.

Generovanie výnosu: Ako vám Blast zarobí viac

Blast láka používateľov 4% výnosom pre Ethereum a ešte atraktívnejším 5% výnosom pre stablecoiny ako USDT, USDC a DAI. Akumulácia výnosov je navrhnutá tak, aby sa zlučovala a pracovala na zostatku používateľa v priebehu času, a to nielen na počiatočných vkladoch. Tento mechanizmus je poháňaný rebasovacími tokenmi a rámcom Risk-free Interest Rate (RFR).

Zvýšenie efektivity transakcií: Úloha Blastu v evolúcii Etherea

Blast má v hľadáčiku preplnenie efektivity transakcií v rámci Etherea. Hoci funguje na sieti Ethereum, takticky sa vyhýba spoliehaniu sa na plnú spracovateľskú kapacitu hlavnej siete, čím zaisťuje spoľahlivé, decentralizované a škálovateľné transakcie. Okrem toho platforma chráni aktíva pred znehodnotením tým, že poskytuje „bezrizikový“ úrok, ktorý odráža podobné výhody ako hlavná sieť, ale je posilnený o optimistické rollup benefity a škálovateľné riešenia.

Iniciatíva airdropu Blast: Nastúpte na vlak Blast

Pre tých, ktorí sa chcú s Blastom zapojiť na ziskovejšej úrovni, platforma ponúka airdrop kampaň prístupnú prostredníctvom pozývacích odkazov založených na odporúčaniach. Priama registrácia na stránke airdropu môže viesť k odmenám. Schéma airdropu je štruktúrovaná tak, aby odmeňovala účastníkov za akcie ako premostenie aktív do Blastu alebo odporúčanie nových používateľov.

Riešenie problémov: Výzvy a kritika

Napriek nadšeniu pre Blast sa nevyhol kontrole. Objavili sa obavy týkajúce sa netransparentnosti zmluvy o držbe aktív Blastu, ktorú riadi viacero podpisov skrytých za pseudonymami. Projekt sa tiež dostáva pod drobnohľad pre svoj dizajn rebase tokenu, ktorý medzi členmi komunity vyvoláva podporu aj skepsu ohľadom jeho dlhodobej životaschopnosti.

Rastúci vplyv a potenciál Blastu

Ako nováčik na krypto trhu Blast urobil značný pokrok, zaistil si závideniahodnú TVL a snaží sa pretransformovať krypto a herné arény pomocou svojho natívneho riešenia výnosu 2. vrstvy. Hoci potenciál platformy je obrovský, stále ide o prebiehajúcu prácu s niekoľkými aspektmi, ako je efektivita likvidity a odolnosť natívneho modelu výnosu, ktoré sa v priebehu času ešte musia preveriť.

Vyskúšali ste natívne možnosti výnosu Blastu? Podeľte sa o svoje myšlienky a otázky o Blastu a budúcnosti inovácií 2. vrstvy

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár