Domovská stránka » Hongkong sa Ujíma Vedenia v Ázii s Prvými Spotovými ETF na Bitcoin a Ethereum

Hongkong sa Ujíma Vedenia v Ázii s Prvými Spotovými ETF na Bitcoin a Ethereum

od Július Šimon

Nová Éra pre Virtuálne Aktíva

Hongkong si posilňuje reputáciu finančného inovátora nedávnym odhalením vôbec prvých spotových ETF (Exchange-Traded Funds) na Bitcoin a Ethereum v Ázii. Táto prelomová iniciatíva spoločnosti Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) sa začala 30. apríla a vdýchla nový život ázijskému trhu s ETF.

Rastúci Záujem o ETF Virtuálnych Aktív

Spustenie prebieha uprostred rastúceho nadšenia pre ETF virtuálnych aktív, ktoré zaznamenali zvýšený záujem investorov od príchodu ETF na futures virtuálnych aktív koncom roka 2022. Pozoruhodný je aj rast, pričom obrat týchto ETF na futures virtuálnych aktív vyskočil z priemerných 8,9 milióna USD denne v predchádzajúcom roku na 51,3 milióna USD v prvom štvrťroku 2024. Tieto čísla svedčia o zvýšenej atraktivite finančných produktov založených na kryptomenách, pričom čisté vtoky dosiahli 529 miliónov USD.

Rozširovanie Diverzity ETP

Burza sa aktívne podieľa na rozširovaní ponuky ETP (Exchange-Traded Products), pričom jej portfóliá ETF a pákových a inverzných produktov (L&I Products) sa ukazujú ako jedny z najrýchlejšie rastúcich sektorov. Podľa Briana Robertsa, vedúceho oddelenia vývoja produktov pre akcie HKEX, je zavedenie týchto spotových ETF virtuálnych aktív strategickým doplnkom ekosystému ETP spoločnosti HKEX. Investorom ponúka novú triedu aktív a prispieva k dynamike a rozmanitosti trhu.

Podpora Zdravej Konkurencie

Konkurenčné prostredie hongkonského trhu s ETF sa pravdepodobne zintenzívni vstupom spoločností China Asset Management Co. (China AMC), Harvest Global Investments a spoločným produktom spoločností Bosera International a HashKey Capital. títo hráči sú pripravení vyvolať novú konkurenčnú dynamiku v oblasti ETF v regióne.

Počas celého roka 2023 a v roku 2024 HKEX uviedla na trh 16 nových ETF, čím sa jej celková kolekcia rozšírila na 179. Závazok diverzifikovať a posilniť svoju pozíciu na globálnom trhu zostáva pevný, s plánmi naďalej prinášať medzinárodným investorom inovatívne produkty.

Vaše myšlienky na tému prvých spotových ETF na Bitcoin a Ethereum v Ázii a ich vplyv na globálnu investičnú scénu s ohľadom na trhové kapitalizácie kryptomien sú vítané. Neváhajte sa podeliť o svoje názory a zapojiť sa do diskusie nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár