Domovská stránka » Bitcoin klesá uprostred trhovej neistoty, analytici očakávajú cieľovú cenu 52 000 USD

Bitcoin klesá uprostred trhovej neistoty, analytici očakávajú cieľovú cenu 52 000 USD

od Július Šimon

Pozorovanie trhu: Bitcoin a širší pokles kryptomien

Trh s kryptomenami zažil výrazný pokles, pričom Bitcoin pláva v búrlivých vodách uprostred všeobecného očakávania rozhodnutia amerického Federálneho rezervného systému o úrokových sadzbách. V tomto prostredí finančnej opatrnosti sa hodnota Bitcoinu, lídra v oblasti digitálnych mien, výrazne znížila, klesla pod pozorne sledovanú hranicu 60 000 dolárov a následne ovplyvnila aj celý trh s kryptomenami.

Bitcoin zápasí v očakávaní rozhodnutia Federálneho rezervného systému

Posledné pohyby Bitcoinu boli v najlepšom prípade vlažné, keďže priekopnícka kryptomena klesla na najnižšiu hodnotu od konca februára. Po výraznom 6,3% poklese v priebehu 24 hodín vyvolala táto digitálna mena medzi investormi a pozorovateľmi trhu pocit neistoty. To prichádza po tom, čo Bitcoin už utrpel najvýznamnejšiu mesačnú stratu od dramatických udalostí okolo kolapsu burzy FTX v novembri 2022.

Dopad pocítila celá kryptosféra. Index CoinDesk 20, ukazovateľ celkového zdravia trhu, zaznamenal pokles takmer o 9 %, predtým ako sa mierne korigoval. Ether, druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, neostal ušetrený a po 5% poklese klesol pod 3 000 dolárov. V tomto mori červených čísel utrpeli straty aj mince ako Dogecoin a prominentné altcoiny, pričom ich poklesy odrážajú medvediu náladu trhu.

Súčasné trhové prostredie je poznačené postojom averzie voči riziku, ovplyvneným kombináciou pomalších prognóz hospodárskeho rastu a pretrvávajúcich obáv z inflácie v USA, ktoré znižujú pravdepodobnosť zníženia úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému.

Potenciálny pokles vyvoláva obavy

Uprostred širšieho výpredaja na trhu výskumná spoločnosť 10x Research upozornila na očakávaný pokles ceny Bitcoinu, pričom prognózuje cieľové rozpätie od 52 000 do 55 000 dolárov. Táto prognóza je založená na pozorovaných odlivoch kapitálu z amerických spotových ETF fondov, ktoré od udalosti halvingu Bitcoinu 20. apríla zaznamenali ohromujúci deficit 540 miliónov dolárov.

Pozoruhodné pozorovanie 10x Research poukazuje na priemernú nákupnú cenu držiteľov bitcoinových ETF v USA, ktorá je 57 300 USD. Keď sa cena bitcoinu pohybuje okolo tejto hranice, narastajú obavy z potenciálnej vlny ETF, ktorá by mohla zvýšiť predajný tlak.

Markus Thielen, generálny riaditeľ spoločnosti 10x Research, naznačil, že segment oportunistických účastníkov „TradeFi“ v kryptopriestore mohol urýchliť trhovú aktivitu až do nedávnej udalosti halvingu. Keďže sa tieto dni zjavne skončili, Thielen predpovedá proces odpútania, ktorý by mohol cenu Bitcoinu ešte viac znížiť. Očakávaná korekcia predstavuje pokles o 25 % až 29 % z maxima 73 000 dolárov pozorovaného skôr v tomto roku, čo vedie k opatrnému cieľu ceny 52 000 až 55 000 dolárov na nasledujúce týždne.

Kryptokomunita teraz s napätím očakáva, ako sa tieto predpovede prejavia na pozadí blížiaceho sa rozhodnutia Federálneho výboru pre otvorené trhy o úrokových sadzbách. Ak sú minulé udalosti nejakým indikátorom, zdravie trhu s kryptomenami zostáva úzko prepojené s makroekonomickými faktormi a blížiace sa oznámenie Fedu by mohlo byť katalyzátorom na potvrdenie alebo zmenu týchto trhových prognóz.

Stav kryptomien často necháva priestor na diskusiu, pričom rôzni odborníci a nadšenci vyvodzujú odlišné závery z rovnakých dát. Aký je váš názor na súčasné trhové turbulencie a prognózy spoločnosti 10x Research? Podeľte sa o svoje postrehy a zapojte sa do diskusie nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár