Domovská stránka » Giganti Bitcoinu: Pohľad na najbohatších vlastníkov Bitcoinu

Giganti Bitcoinu: Pohľad na najbohatších vlastníkov Bitcoinu

od Július Šimon

Bohatstvo veľrybích držiteľov Bitcoinu prudko rastie

Krajina kryptomien sa neustále vyvíja, pričom Bitcoin (BTC) zostáva na čele rebríčka s rastúcou hodnotou. Táto zmena výrazne zvýšila bohatstvo veľrýb Bitcoinu, čo je termín používaný pre jednotlivcov alebo subjekty držiace značné množstvá BTC. Vplyv tejto skupiny je natoľko významný, že ich obchody dokážu výrazne ovplyvniť trh kvôli obrovskej veľkosti ich držby Bitcoinu. Pre tých, ktorí s ​​zvedavosťou sledujú zoznam Forbes najbohatších ľudí sveta, kde je teraz záhadný Satoshi Nakamoto medzi 25 najbohatšími, je pochopenie toho, kto sú tieto bitcoinové veľryby, ešte zaujímavejšie.

Hlavní individuálni hráči na scéne Bitcoinu

Na čele skupiny individuálnych vlastníkov Bitcoinu stojí záhadný Satoshi Nakamoto. Nakamotovi sa pripisuje ťažba približne 1,1 milióna BTC v raných fázach Bitcoinu, ktoré sú rozptýlené v približne 22 000 peňaženkách, čo znamená vlastníctvo okolo 5 % všetkých obežných Bitcoinov.

Identickí bratia Cameron a Tyler Winklevossovci sa preslávili kúpou 1 percenta celkovej zásoby Bitcoinu už v roku 2013. Títo spoluzakladatelia kryptoburzy Gemini vlastnia približne 70 000 BTC, čo ich radí na popredné priečky v zozname individuálnych veľrýb Bitcoinu.

Medzi významných držiteľov Bitcoinu sa zaraďuje aj rizikový investor Tim Draper. Jeho masívny nákup 29 500 BTC bol zabavený z notoricky známej Silk Road, čo zdôrazňuje jeho vieru a investíciu do budúcnosti kryptomeny.

giganti-bitcoinu-pohlad-na-najbohatsich-vlastnikov-bitcoinu ZDROJ: lookintobitcoin.com

Inštitúcie akumulujúce Bitcoin

Na strane inštitúcií sa ako súčasť svojej investičnej stratégie zhromažďuje BTC niekoľko kľúčových hráčov.

Spoločnosť MicroStrategy spôsobila rozruch svojou objemnou zásobárňou 205 000 BTC. Významným doplnkom bol nákup 12 000 BTC vo februári 2024, čo znamená silné odhodlanie pre Bitcoin ako aktívum.

Portfólio ťažobnej spoločnosti Marathon Digital Holdings sa pýši 16 930 BTC, čo napriek predaju niektorých mincí v roku 2023 ukazuje na odhodlanie internej produkcie kryptomeny.

Tesla, celosvetovo známa svojimi elektromobilmi, má momentálne 9 720 BTC. Na rozdiel od predchádzajúcich dní, keď držala viac ako 33 000 BTC, držby Tesly odrážajú odlišný prístup k investíciám do kryptomien.

Infikovaný prípad burzy Mt. Gox upozorňuje na získané aktíva, pričom po zničujúcom hacku burzy je v úschove na prerozdelenie veriteľom 200 000 BTC.

Blockchain developer Block.one, hlavný mozog EOS ICO, je tiež držiteľom bitcoínov s 8 027 BTC, čo demonštruje prepojený vzťah medzi blockchainovými podnikmi a držbami kryptomien.

Úvahy o rozdelení bohatstva v Bitcoine

Rozdelenie bohatstva v Bitcoine presahuje len jednotlivých držiteľov; siaha do oblasti korporátnych a finančných inštitúcií, ktorých skoré adopcie alebo značné investície im zaručujú status žiadaných veľrýb. S rastúcou cenovou trajektóriou Bitcoinu je lákavé premýšľať o tom, ktoré veľryby Bitcoinu sa objavia v radoch ultrabohatých.

Diskusie o bohatstve a vplyve v ekosystéme Bitcoinu sú vítané a čitateľov povzbudzujeme, aby sa podelili o svoje pohľady v komentároch nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár