Domovská stránka » Revolut uvádza na trh Revolut X, špecializovanú krypto burzu pre skúsených obchodníkov

Revolut uvádza na trh Revolut X, špecializovanú krypto burzu pre skúsených obchodníkov

od Július Šimon

Revolúcia v digitálnom bankovníctve s kryptomenami

Svet digitálneho bankovníctva sa neustále vyvíja a jeden z hráčov, spoločnosť Revolut, zvyšuje svoje nasadenie spustením platformy Revolut X, samostatnej kryptomenovej burzy určenej pre skúsených obchodníkov. Revolut, digitálna banka so sídlom v Londýne, si už vybudovala meno so zákazníckou základňou viac ako 40 miliónov používateľov. Tento odvážny krok do oblasti kryptomien naznačuje ambíciu spoločnosti Revolut stať sa významným konkurentom na trhu s kryptomenovými burzami.

Revolut X vstupuje na trh

Spoločnosť Revolut nie je vo svete kryptomien žiadnym nováčikom, keďže už roky umožňuje nákup a predaj kryptomien v rámci svojej bankovej aplikácie. Vo februári naznačila ambicióznejší projekt – vytvorenie vlastnej burzy, ktorý sa teraz zhmotnil v podobe platformy Revolut X. Táto platforma je navrhnutá tak, aby oslovila skúsených obchodníkov s kryptomenami, a to ponúkaním konkurenčných poplatkov, čím účinne vyzýva popredné burzy.

Štruktúra poplatkov je mimoriadne atraktívna; Revolut X sa úplne zbavuje poplatkov pre tvorcov trhu a poplatok pre „berúcich“ (taker fee) udržiava na nízkej úrovni iba 0,09 %. Táto stratégia je zameraná na to, aby používatelia uprednostnili Revolut X pred inými možnosťami, vrátane samotnej aplikácie Revolut pre svoje obchodné aktivity.

Pioniersky duch spoločnosti Revolut je zrejmý, keď sa pripája k malej skupine bánk, ktoré si vybudovali vlastnú kryptomenovú burzu. Je to krok, ktorý využíva rastúci trend bánk ponúkajúcich obchodné služby s kryptomenami, avšak spoločnosť Revolut sa odlišuje tým, že sa zameriava výlučne na platformu kryptomenovej burzy.

Funkcia obchodovania s akciami a ETF na Revolut v SR je momentálne vo fáze beta testovania. To znamená, že je dostupná len pre vybraných klientov s prémiovým účtom (Plus, Premium alebo Metal). Revolut plánuje sprístupniť túto funkciu všetkým klientom s prémiovým účtom v druhej polovici roku 2024.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky na novú kryptomenovú burzu spoločnosti Revolut. Ako si myslíte, že Revolut X ovplyvní budúcnosť obchodovania v odvetví digitálneho bankovníctva? Podeľte sa o svoje postrehy a zapojte sa do diskusie nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár