Domovská stránka » Nový zákon zameraný na krypto miešače v USA ako nástroje na pranie špinavých peňazí

Nový zákon zameraný na krypto miešače v USA ako nástroje na pranie špinavých peňazí

od Lukáš Rezník

Úsilie o reguláciu kryptomien pokračuje

V Kongrese USA sa objavuje nová iniciatíva s cieľom posilniť boj proti používaniu kryptomien na pranie špinavých peňazí. Podľa poslanca Seana Castena (D-Ill.), demokrati z Výboru pre finančné služby vedeného demokratmi pripravujú tento týždeň legislatívu zameranú proti službám miešania kryptomien, ktoré umožňujú používateľom zamiešať stopu ich transakcií.

Nový legislatívny návrh cieľa na reguláciu miešačov

Poslanec Casten spolu so svojimi kolegami Bradom Shermanom (D-Calif.), Emanuelom Cleaverom (D-Mo.) a Billom Fosterom (D-Ill.) podporujú zákon, ktorý by mal zakročiť proti miešačom. Casten zdôraznil, že kým neprebehne riadna audítorská kontrola, tieto nástroje by sa mali považovať za kanály na pranie peňazí.

Kontext tohto legislatívneho úsilia nesúvisí len s domácimi politickými rozdielmi. Vláda USA obvinila niektoré miešače, že fungujú ako nástroje pre nelegálnu finančnú činnosť, pričom sa to týka aj známeho prípadu Tornado Cash a nedávneho súdneho stíhania developerov zo Samourai Wallet. Aj keď je nepravdepodobné, že by sa demokratický návrh zákona presadil v republikánskej väčšine, zdôrazňuje dôležité otázky týkajúce sa nelegálnych financií, ktoré sú kľúčové pre rokovania o budúcej politike kryptomien.

Tether pod dohľadom

Navyše, Casten vyjadril znepokojenie ohľadom stabilnej mince Tether (USDT), o ktorej sa hovorí, že podporuje „vojenský stroj Ruska“ a bol použitý na financovanie Hamasu.

Diskusia v rámci Kongresu neodráža len rozdiely medzi demokratmi a republikánmi. Zatiaľ čo demokrati kritizujú kryptopriemysel, republikánski zákonodarcovia kritizovali agresívny prístup Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) z hľadiska jej odhodlania používať právne kroky na ovplyvňovanie správania v priemysle. Napríklad, poslanec Bill Huizenga (R-Mich.) upozornil na nedávny škandál zneužitia moci právnikmi SEC a frekvenciu používania tzv. Wells upozornení, ktoré slúžia ako písomné varovania spoločnostiam o plánovaných represívnych akciách, najmä v oblasti digitálnych aktív.

Zdá sa, že tieto aktivity odrážajú väčší trend zvýšenej pozornosti voči regulácii kryptomien. Aj keď lobistické skupiny naďalej obhajujú, že politika digitálnych aktív by mala byť bipartizánska záležitosť, súčasné udalosti naznačujú, že rozdiely v názoroch na reguláciu sa stále zväčšujú. Podporovatelia pripravovaného zákona o miešačoch, ako napríklad výrazný kritik kryptomien poslanec Sherman, označili krypto priemysel za „záhradu plnú hadov.“

Pozývame čitateľov, aby sa zapojili do diskusie a vyjadrili svoj názor na novú legislatívu a jej potenciálny dopad na krypto priemysel.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár