Domovská stránka » CoinEx získava licenciu VASP v Poľsku napriek právnym problémom v USA a Kanade

CoinEx získava licenciu VASP v Poľsku napriek právnym problémom v USA a Kanade

od Július Šimon

CoinEx sa rozrastá v Európe a získava poľskú licenciu

Kryptomenová spoločnosť CoinEx získala regulačné schválenie v Poľsku ako súčasť stratégie expanzie v Európe. Toto schválenie prichádza v čase, keď sa očakáva implementácia nariadenia MiCA (Markets in Crypto-Assets) v EÚ neskôr tento rok.

Po ukončení pôsobnosti v New Yorku v júni 2023 a zaplatení značných pokút sa spoločnosť zaoberajúca digitálnymi aktívami zameriava na získavanie regulačných licencií v Európe.

CoinEx ukončil činnosť v New Yorku a Québecu

Generálna prokurátorka NY Letitia James obvinila CoinEx, že nebol zaregistrovaný ako maklér cenných papierov a komodít a falošne sa prezentoval ako kryptomenová burza.

Napriek predchádzajúcim problémom, CoinEx v oficiálnom vyhlásení uvádza, že „posilňuje svoju povesť ako dôveryhodnej a zákonné burzy“, aj keď regulačné orgány už dospeli k záveru, že ide skôr o maklérske spoločnosti.

V decembri 2023 bola spoločnosť CoinEx pokutovaná v Kanade sumou 2 milióny dolárov. Quebecská Autorité des marchés financiers (AMF) uložila pokutu prevádzkovateľom platformy pre obchodovanie s kryptoaktívami coinex.com za porušenie quebeckej legislatívy o cenných papieroch a deriváto

CoinEX získava prístup na trh EÚ pred MiCA

Získaním licencie VASP od Poľska CoinEx získava prístup k ostatným členským štátom prostredníctvom pasu EÚ. Regulačné schválenie prichádza aj v dobrej chvíli pred nadchádzajúcou legislatívnou úpravou MiCA v EÚ, ktorá poskytuje ďalšiu jasnosť pre podniky digitálnych aktív.

Haipo Yang, generálny riaditeľ spoločnosti CoinEx, povedal: „Získanie registrácie VASP v Poľsku je dôkazom našej neochvejnej oddanosti poskytovať bezpečné a regulované obchodné prostredie pre našich používateľov. Sme nadšení, že môžeme rozšíriť našu činnosť v Európe. Tento úspech posilňuje našu odhodlanosť podporovať globálne prijatie kryptomien a podporovať rast digitálneho ekosystému aktív.“

Založená v roku 2017, spoločnosť CoinEx tvrdí, že je globálnou kryptomenovou burzou, hoci ju newyorské orgány tak neuznávajú. Platforma poskytuje širokú škálu služieb vrátane spotového obchodovania, maržového obchodovania, futures, swapov, automatizovaného tvorcu trhu (AMM) a finančných manažérskych služieb.

Čo si myslíte o expanzii CoinEx do Európy po právnych problémoch v USA a Kanade? Zapojte sa do diskusie nižšie a zdieľajte svoje názory.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár