Domovská stránka » Kryptomeny na vzostupe: Bitcoin a Ethereum vedú nárast s nádejou na schválenie ETF

Kryptomeny na vzostupe: Bitcoin a Ethereum vedú nárast s nádejou na schválenie ETF

od Július Šimon

Ethereum na vzlete po správach o progrese v schvaľovaní ETF v USA

Trhy s kryptomenami zažívajú pozoruhodné obdobie, najmä po posledných informáciách týkajúcich sa progresu v schvaľovaní burzovo obchodovaných fondov (ETF) založených na Ethereu. Ceny Bitcoinu i Ethereum zaznamenali výrazný nárast, pričom Bitcoin dosiahol cenu 70 987,1 dolára a Ethereum dokonca zaznamenalo 17% skok na hodnotu 3 656,01 dolára.

Bitcoin sleduje rally Ethereum po správach o ETF

Bitcoin sa počas 24 hodín zvýšil o 5,8%. Pozornosť investorov sa však sústreďuje na Ethereum, ktoré v utorok excelovalo a vystúpilo na najvyššiu hodnotu za posledných 1,5 mesiaca.

Coindesk nedávno informoval, že americká Komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) požiadala žiadateľov o spotové Ethereum ETF, aby aktualizovali niektoré kľúčové podania pred dôležitým termínom rozhodnutia, ktoré má byť známe tento štvrtok.

Hoci zatiaľ nie je schválenie ETF zaručené, správa naznačuje istý posun smerom k očakávanému súhlasu. Analytici Bloombergu Eric Balchunas a James Seyffart dokonca aktualizovali svoje predpovede o pravdepodobnosti schválenia spotového Ethereum ETF zo 25% na 75%, čím reagovali na správu a názor, že komisia SEC by mohla „udrieť o 180 stupňov“ v otázke potenciálneho schválenia.

Podpora spotového Ethereum ETF by mohla vyvolať podobný rally efekt, aký sme videli pri Bitcoine skôr v roku 2024, kde kryptomena vyskočila na rekordné výšky vďaka prílivu kapitálu od inštitucionálnych investorov, ktorí sa vrhli do ETF.

Kryptomenové trhy dnes: Zlepšený príliv kapitálu do Bitcoinu na pozadí špekulácií o úrokovej miere

Podľa údajov od správcu digitálnych aktív CoinShares, investičné produkty založené na kryptomenách zaznamenali druhý týždeň po sebe príliv kapitálu, čo môže byť dôsledkom miernych údajov o inflácii v USA, ktorá podnecuje špekulácie o znížení úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom na tento rok.

Celkové kapitálové prítoky dosiahli v týždni do 20. mája hodnotu 932 miliónov dolárov, pričom Bitcoin pokračuje v dominancii prítoku kapitálu. Napriek tomu celkové obchodné objemy zostávajú pod špičkovými hodnotami, ktoré boli zaznamenané po schválení spotových ETF pre Bitcoin v februári a marci.

Alternatívne kryptomeny nasledujú Ethereum

Altcoiny tiež zaznamenali nárast, nasledujúc vzor Ethereum. Litecoin a Cardano zaznamenali nárast o 3,6%, resp. 3,7%.

Medzi meme tokeny, Dogecoin a Shiba Inu, boli zaznamenané prírastky o 6,6% a 4,7%. Vývoj týchto digitálnych aktív pozorne sledujú nielen individuálni investori, ale aj inštitucionálne subjekty, ktoré majú záujem o diverzifikáciu svojich portfólií prostredníctvom nových finančných nástrojov spojených s kryptomenami.

Budeme radi, ak svoje názory a postrehy k týmto vývojom zdieľate v komentároch pod článkom.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár