Domovská stránka » Donald Trump sa objavuje ako ťažká váha v kryptomenách s portfóliom 10 miliónov dolárov

Donald Trump sa objavuje ako ťažká váha v kryptomenách s portfóliom 10 miliónov dolárov

od Július Šimon

Rastúce Krypto Majetky Trumpa

Bývalý prezident Donald Trump sa etabloval nielen ako významná postava v politickom svete, ale aj ako ťažká váha na trhu s kryptomenami. Správy od Arkham Intelligence naznačujú, že krypto peňaženka spojená s Trumpom, ktorý zostáva favoritom v prezidentskej kandidatúre Republikánov, je plná digitálnych aktív v hodnote takmer 10 miliónov dolárov.

Vnútri Trumpovej Rôznorodej Krypto Peňaženky

Zloženie Donaldovej Trumpovej krypto peňaženky je rôznorodé, ale podstatná časť jej hodnoty je pripísaná jeho veľkým podielom tokenov TRUMP, ktorých aktuálna hodnota je 7,12 milióna dolárov. Údaje odhaľujú, že tieto tokeny boli získané pomocou obaleného éteru (WETH) prostredníctvom Uniswapu, populárnej decentralizovanej obchodnej platformy. Okrem zásoby TRUMP je peňaženka tiež domovom pre 463,441 Ethereum (ETH) – čo sa rovná približne 1,84 milióna dolárov – a 1 milión tokenov MAGA VP, ktorých hodnota je približne 509 000 dolárov.

Hoci dnešné ocenenie peňaženky je len tesne pod 10 miliónmi dolárov kvôli nestabilnej povaha cien tokenov, skoršie údaje ukazovali, že celková hodnota prekročila tento míľnik. S tokenmi MAGA, ktoré sa momentálne obchodujú za 12,03 dolára, čo predstavuje nárast o 3,16% za jeden deň, Trumpove investície ukazujú trend ocenenia odrážajúci skúseného investora.

Trumpov kryptografický vplyv súperí s populárnymi celebritami

Šírka vpádu Donalda Trumpa do kryptomien sa javí ako pozoruhodná v porovnaní s celebritami známymi svojimi kryptomenami. V rebríčku krypto-aktív Trump zatieňuje niekoľko veľkých mien vrátane Justina Biebera, Kevina Harta a Jimmyho Fallona, čím ukazuje významnú pozíciu, ktorú zaujíma v krypto priestore.

Pôvod spojenia peňaženky s Trumpom možno vystopovať späť k jeho finančným vyhláseniam z augusta 2023, ktoré odhalili takmer 5 miliónov dolárov v ETH a zisky približne 4,9 milióna dolárov z kolekcie NFT Trump Digital Trading Card. Kolesá a obchody sa tu nezastavujú; v decembri 2023 záznamy ukazujú, že peňaženka zlikvidovala 2,4 milióna dolárov v ETH.

Trumpova obhajoba pokroku kryptomien

V súčasnej situácii Donald Trump preukázal plnú podporu kryptomien. Prejav prednesený na Libertariánskom národnom zhromaždení odhalil jeho pozitívny pohľad na budúcnosť odvetvia spolu s kritikou menej priaznivej pozície prezidenta Bidena ku kryptomenám. Trump ďalej ubezpečil, že pod jeho predsedníctvom bude kryptosféra hojne prekvitať. 

Medzitým sa existujúca administratíva pod Bidenom zahriala na krypto sektor, čo dokazuje schválenie ôsmich spotových aplikácií Ethereum ETF zo strany SEC. Rozvíjajúca sa politická scéna naznačuje, že kryptomeny budú hrať kľúčovú úlohu v nadchádzajúcich voľbách v roku 2024, pričom kryptopodniky sa pripravujú na napumpovanie viac ako 80 miliónov dolárov do politického boja.

Chris Giancarlo, ktorý bol kedysi komisárom CFTC, označil Trumpa za „prvého amerického prezidenta v oblasti kryptomien“ kvôli tomu, že na začiatku jeho funkčného obdobia dostali budúce zmluvy o Bitcoine zelenú.  Keď súčasná administratíva čelí medziagentúrným ťahaniciam o reguláciu kryptomien, komunita je rozdelená na otázku, či by potenciálny druhý mandát Bidena mohol byť prospešný pre legislatívny pokrok v oblasti kryptomien.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky a komentáre o vplyve významných politických osobností, ktoré prijali kryptomeny. Ako by mohli tieto vývoje ovplyvniť kapitalizáciu kryptomien? Tešíme sa na vaše názory a diskusiu o budúcnosti legislatívy týkajúcej sa digitálnych aktív a širšieho finančného prostredia.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár