Domovská stránka » Mastercard otvára novú éru digitálnych prevodov s ‘Crypto Credential’

Mastercard otvára novú éru digitálnych prevodov s ‘Crypto Credential’

od Lukáš Rezník

Mastercard zjednodušuje transakcie s kryptomenami vďaka inovácii

Mastercard nedávno podnikol významný krok smerom k zjednodušeniu transakcií s kryptomenami pre používateľov na celom svete. Spustenie služby „Crypto Credential“ (Kryptografický preukaz) značí novú éru, kedy posielanie a prijímanie digitálnych aktív môže byť také jednoduché, ako používanie známeho používateľského mena namiesto typicky zložitých blockchainových adries.

Užívateľsky prívetivé aliasy namiesto komplexných blockchainových adries

V snahe sprístupniť transakcie na blockchaine sa tento gigant v oblasti platobného priemyslu pustil do vývoja systému, ktorý nahrádza tradičné dlhé a zložité sekvencie čísiel a písmen bežne používané pri kryptomenových transakciách jednoduchými a ľahko zapamätateľnými aliasmi. Tento inovatívny prístup nielenže zlepšuje používateľskú skúsenosť, ale aj posilňuje bezpečnosť a transparentnosť v rámci kryptoekosystému.

Mastercard prostredníctvom tweetu zdôraznil výhody svojej najnovšej ponuky: „Mastercard Crypto Credential je spustený s prvými peer-to-peer transakciami! Toto riešenie nielenže nahrádza komplexné adresy peňaženiek užívateľsky prívetivými aliasmi, ale tiež robí odosielanie blockchainových transakcií bezpečným, transparentným a dostupným.“

Bezproblémové a bezpečné transakcie

Predtým, než používatelia môžu využiť systém aliasov, musia prejsť procesom overenia podľa štandardov Mastercard. Po overení dostanú jedinečný alias Mastercard Crypto Credential. Počas transakcie program overí platnosť aliasu a skontroluje, či sieťová adresa príjemcu zodpovedá typu aktíva a blockchainovej sieti odosielateľa. Tento proces overenia je kľúčový, pretože pomáha predchádzať potenciálnym stratám spôsobeným nesprávnym zadaním adresy (známym aj ako otrava adresy) a zamedzuje podvodom s falošnými adresami, kedy útočníci lákajú ľudí na odoslanie digitálnych mien na podvodne podobnú adresu.

Dostupnosť naprieč hranicami

Zatiaľ je služba Crypto Credential integrovaná s určitými kryptomenovými burzami, konkrétne s Bit2Me, Lirium a Mercado Bitcoin, a zavádza sa v rôznych krajinách vrátane Brazílie, Čile, Francúzska a mnohých ďalších v Latinskej Amerike a Európe. V blízkej budúcnosti sa očakáva rozšírenie aj do ďalších európskych krajín.

Rozširovanie horizontu aplikácií pre kryptomeny

Mastercard neobmedzuje využitie nástroja Crypto Credential len na peer-to-peer prevody. Služba je navrhnutá s ohľadom na flexibilitu a zameriava sa na celý rad ďalších aplikácií, ako sú nezastupiteľné tokeny (NFT), lístky a diverzifikované platobné riešenia. Toto rozšírenie závisí od dopytu trhu a potrebných opatrení na zaistenie súladu.

Partnerstvá so službami peňaženiek, ako sú Foxbit a Lulubit (ktorá je integrovaná s burzou Lirium), potvrdzujú odhodlanie spoločnosti Mastercard zabezpečiť, aby všetky transakcie na blockchaine boli sledovateľné a súladné, a zároveň ponúkali vynikajúce používateľské skúsenosti. Martin Kopacz, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Lirium, iniciatívu pochválil: „Vďaka službe Mastercard Crypto Credential môžeme zabezpečiť sledovateľnosť všetkých blockchainových transakcií s vyššou úrovňou súladu a zároveň poskytnúť výnimočný používateľský zážitok.“

Prieskum distribuovaných účtovných technológií

Tento krok je súčasťou širšieho zapojenia spoločnosti Mastercard do oblasti kryptomeny. Spoločnosť sa už predtým zúčastnila konzorcia s významnými bankami na pilotnom projekte s cieľom využiť distribuovanú účtovnú technológiu (distributed ledger technology) na zúčtovanie prevodov digitálnych aktív. Tento test zahŕňa rôzne typy aktív – od komerčných a centrálnych bankových peňazí, amerických štátnych pokladničných poukážok až po firemné dlhopisy. Potenciálne tak demonštruje odhodlanie spoločnosti preskúmať integráciu tradičných finančných aktív s novými možnosťami technológie blockchain.

Radi by sme počuli názory našich čitateľov! Mastercard Crypto Credential vstúpila na scénu a sľubuje zjednodušenie a zjednotený prístup k svetu kryptomien. Ale ako ovplyvní táto nová služba každodenné používanie kryptomien? Myslíte si, že to ovplyvní aj ceny kryptomien? Podeľte sa o svoje myšlienky a reakcie v komentároch nižšie!

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár