Domovská stránka » Víťazstvo Claudie Sheinbaumovej naznačuje stabilitu pre mexickú krypto scénu uprostred neistoty regulácie USA

Víťazstvo Claudie Sheinbaumovej naznačuje stabilitu pre mexickú krypto scénu uprostred neistoty regulácie USA

od Július Šimon

Nová éra pre vedenie Mexika a politiku kryptomien

S historickým zvolením Claudie Sheinbaumovej za prvú ženskú prezidentku Mexika sa krajina pripravuje na potenciálne stabilný pokrok v regulácii kryptomien. Víťazstvo Sheinbaumovej je viac ako víťazstvo pre rodovú rovnosť; je to potvrdenie princípov súčasného režimu, ktoré sa očakáva, že bude dodržiavať. Ako členka strany Morena a spojenec bývalého prezidenta Andrésa Manuela Lópeza Obradora, jej vedenie hrdinsky nesie pochodeň kontinuity.

Stabilná cesta vpred pre regulácie kryptomien v Mexiku

Hoci Sheinbaumová počas kampane zriedka adresovala politiku kryptomien, predpokladá sa, že bude pokračovať v ustanovenom prístupe strany Morena k dohľadu nad digitálnou menovou krajinou. Mexiko už teraz ukladá 20% daň z ziskov z kryptomien a vyžaduje, aby burzy dodržiavali prísne globálne normy pre boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

Je zaujímavé, že strana Morena ešte neodhalila úplný rámec pre rastúci sektor kryptomien. Namiesto toho investovala do regulácie technológie blockchain, aby upevnila jej bezpečnosť a zároveň sledovala inovácie. Mexiko, hlavná destinácia pre peniaze posielané z USA, vníma kryptomenu ako cenný prostriedok na posilnenie svojich občanov a posilnenie ekonomických väzieb.

Komunita kryptomien v Mexiku, pri zamýšľaní nad triumfom Sheinbaumovej, dúfa, že jej prezidentstvo vyváži optimalizáciu kryptomien a technológie blockchain na podporu hospodárskeho rastu bez ohrozenia bezpečnosti alebo finančnej solidnosti.

Nestabilita politiky kryptomien v USA pretrváva

Za hranicami prezident Joe Biden nedávno spôsobil rozruch v americkom sfére kryptomien vetovaním kongresovej rezolúcie zameranej na zrušenie Účtovného bulletinu personálu SEC (SAB) 121. Táto regulácia vyžaduje, aby inštitúcie držiace kryptomeny pre klientov evidovali takéto aktíva ako záväzky. Biden svoju akciu odôvodňuje tým, že vymazanie pokynov SEC by mohlo erodovať efektívnosť dohľadu agentúry a potenciálne ohroziť ochranu spotrebiteľov a investorov.

Tento krok zmaril pokus kongresu z oboch strán zrušiť SAB 121, čo viedlo k sklamaní zo strany komunity kryptomien, ktorá ho považuje za prekážku evolúcie priemyslu v kľúčovom čase. Avšak existuje určitá nádej, pretože legislatívne vývoje, ako je zákon FIT 21, sa snažia vytvoriť lepšie definované právne prostredie pre digitálne aktíva.

DODATOK: Nástup Claudie Sheinbaumovej na post prezidentky Mexika a jej očakávaný postoj k regulácii kryptomien prichádza v momente značnej regulačnej neistoty v USA. Keď sa americká politická krajina kolíše, stabilizovaný prístup Sheinbaumovej k politike kryptomien by mohol byť majákom stability pre celý severoamerický región.

Pozývame vás, aby ste zdieľali svoje názory a myšlienky na význam prezidentstva Sheinbaumovej pre trh s kryptomenami v Mexiku a širšie dôsledky pre priemysel kryptomien. Prosím, zdieľajte svoje postrehy v komentároch nižšie.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár