Domovská stránka » Bitcoin na vzostupe: Analytici predpovedajú býčí cyklus s cieľom 150 000 USD

Bitcoin na vzostupe: Analytici predpovedajú býčí cyklus s cieľom 150 000 USD

od Lukáš Rezník

Bitcoin: Rastúca cena a prediktívna analýza

Vo svete obchodovania s kryptomenami popredné osobnosti ako Peter Brandt upozorňujú na súčasnú býčiu trajektóriu Bitcoinu, naznačujúcu budúcnosť, v ktorej by digitálna mena mohla vystúpiť až na 150 000 USD. Táto predpoveď vychádza z analýzy porovnávajúcej vrcholy predchádzajúcich cyklov Bitcoinu s hypotetickou invertovanou parabolou. Brandt však obchodníkov upozorňuje, že opatrnosť je kľúčová, pretože prediktívne metódy na nestálom trhu s kryptomenami nie sú neomylné. V súčasnosti sa cena Bitcoinu pohybuje okolo 67 528 USD s miernym poklesom od maxima 73 737 USD.

Porovnania a fondy ETF s kryptomenami podporujú optimizmus

Nadšenie okolo Bitcoinu zdieľajú aj iní ľudia z odvetvia. Obchodník Jake Wujastyk poukazuje na podobnosť medzi súčasným vývojom Bitcoinu a jeho výkonom začiatkom roka 2017, čo naznačuje pokračujúci rastúci trend. Súčasne rastie aj nadšenie pre fondy ETF s kryptomenami. Wall Street zavádza fondy ETF kryté Bitcoinom a na obzore sa črtá aj vydanie ďalších fondov ETF s inými kryptomenami.

Brad Garlinghouse zo spoločnosti Ripple tvrdí, že napriek regulačným výzvam sa blíži nárast fondov ETF s kryptomenami, vrátane tých pre Ethereum, XRP a ďalšie. Dosiahnutie regulačnej jasnosti je však pre priemysel naďalej rozhodujúce. Postup SEC smerom k schváleniu fondov ETF s Ethereom sa vníma ako pozitívny krok pre celý sektor, čo zdôrazňuje rastúce akceptovanie digitálnych aktív v tradičnom finančníctve.

Aktuálna pozícia trhu a on-chain metriky

Napriek relatívnemu poklesu ceny Bitcoinu naznačujú on-chain indikátory silný býčí signál. Metrika hash ribbons napríklad naznačuje blížiaci sa rastúci trend, čo pre dlhodobé ocenenie Bitcoinu predstavuje optimistický obraz. Komentátori ako Charles Edwards zo spoločnosti Capriole Investments potvrdzujú spoľahlivosť hash ribbons a kapituláciu minerov spojenú s nedávnym halvingom ako prvotriednu príležitosť na nákup.

Spojenie optimistických technických indikátorov a fundamentálnej analýzy naznačuje pre Bitcoin silný býčí beh, ktorý potenciálne posunie ceny vysoko nad ich súčasnú úroveň. Hoci je na tomto nepredvídateľnom trhu vždy potrebná opatrnosť, analytici a obchodníci s napätím očakávajú letné mesiace, aby zistili, či sa zhmotní ďalší významný cenový impulz.

Pozývame čitateľov, aby sa v komentároch nižšie podelili o svoje pohľady a názory na budúcnosť Bitcoinu. Súhlasíte s názormi analytikov na rekordne býčí cyklus pred nami?

 

 

 

Odmietnutie zodpovednosti: Tento článok je určený len na informačné účely a neslúži ako finančná porada. Informácie a analýzy uvedené v tomto článku sú založené na dostupných dátach a nemusia nutne odrážať budúce trendy alebo vývoj na trhu s kryptomenami. Investovanie do kryptomien je spojené s vysokým rizikom a môže viesť k strate investovaných prostriedkov. Pred akýmkoľvek rozhodnutím o investovaní sa odporúča konzultovať s finančným poradcom.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár