Domovská stránka » Robinhood Markets sa chystá získať Bitstamp pri akvizícii za 200 miliónov dolárov

Robinhood Markets sa chystá získať Bitstamp pri akvizícii za 200 miliónov dolárov

od Július Šimon

Rozširovanie spoločnosti Robinhood prostredníctvom strategickej akvizície

Robinhood Markets podnikol v rámci svojho globálneho rastu významný krok. Spoločnosť dosiahla dohodu o prevzatí spoločnosti Bitstamp Ltd. Táto strategická akvizícia v hodnote 200 miliónov USD bude hradená v hotovosti. Bitstamp je jednou z popredných kryptomenových búrz s históriou siahajúcou až do raných období obchodovania s kryptomenami.

Rozširujúca sa stopa v kryptomenách vďaka spojeniu s Bitstampom

Bitstamp, založený v roku 2011, získal uznanie ako jedna z priekopníckych kryptomenových búrz. Pôsobí v Luxemburgu, Spojenom kráľovstve, Slovinsku a Spojených štátoch a nedávno expandoval aj do Singapuru. Očakáva sa, že akvizícia spoločnosti Bitstamp výrazne zvýši kapacitu služby Robinhood Crypto pre škálovanie a prilákanie rôznych zákazníkov nielen z EÚ a Spojeného kráľovstva, ale aj z amerického a ázijského trhu.

„Ako najdlhšie fungujúca burza s kryptomenami na svete, spoločnosť Bitstamp spája dôveru a transparentnosť s hodnotami spoločnosti Robinhood zameranými na zákazníka,“ hovorí JB Graftieaux, generálny riaditeľ spoločnosti Bitstamp.

Vstup do inštitucionálneho obchodovania s kryptomenami

Akvizícia predstavuje pre Robinhood odvážny vstup do oblasti inštitucionálneho obchodovania s kryptomenami, zameraného na klientov, ktorí si cenia spoľahlivosť realizácie obchodov, hĺbku knihy objednávok a pokročilé API pripojenie. Spoločnosti budú spoločne rozvíjať ponuky zamerané na inštitúcie, ako je produkt s vlastnou značkou (Bitstamp-as-a-service) a funkcie, ako sú služby inštitucionálneho požičiavania a stakingu.

Význam akvizície pre Robinhood Crypto

„Akvizícia spoločnosti Bitstamp je pre našu kryptomenovú divíziu významným krokom vpred,“ uvádza Johann Kerbrat, generálny riaditeľ spoločnosti Robinhood Crypto. „Očakávame, že spojenie odolnej globálnej burzy Bitstamp s našimi existujúcimi službami prinesie používateľom prvotriedny obchodný zážitok.“

Uzatvorenie akvizície a regulačné výzvy pre Robinhood

Uzatvorenie dohody sa očakáva v prvej polovici roku 2025 a podlieha štandardným podmienkam ukončenia a schváleniu regulačnými orgánmi. Investičná sféra pozorne sleduje spoločnosť Robinhood, najmä po tom, čo spoločnosť dostala od americkej Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) oznámenie Wells Notice. Takéto oznámenie môže často predznamenávať potenciálne vymáhacie opatrenia. Preskúmanie SEC sa zameriava na postupy pri kótovaní kryptomeny, úschovu a prevádzkové politiky, čo môže naznačovať potenciálne porušenia zákona o burze cenných papierov.

Napriek týmto možným regulačným prekážkam vykázali nedávne správy o výnosoch spoločnosti Robinhood výrazný nárast – objemy obchodovania s kryptomenami vzrástli o 224 % na 36 miliárd USD. Tento nárast sa prejavil v 59-percentnom medziročnom zvýšení tržieb z transakcií na 329 miliónov USD. Pozoruhodné je aj 232-percentné zvýšenie tržieb z kryptomien, ktoré dosiahli 126 miliónov USD.

Robinhood si drží svoju pozíciu s kryptomenami v hodnote 26,2 miliardy USD v úschove, čo predstavuje robustný 78-percentný nárast od konca roka 2023. Tieto čísla ukazujú odhodlanie investičnej platformy napredovať aj v prostredí prísneho regulačného dohľadu.

Spojenie komunít Robinhood a Bitstampu

S prepojením inovatívnosti Robinhood a pevnej pozície Bitstampu v kryptoekosystéme sa zdá, že táto akvizícia prinesie revolúciu v obchode s digitálnymi aktívami. Vzhľadom na očakávanú integráciu sú pre nás neoceniteľné postrehy a názory celej užívateľskej základne.

Pozývame spojené komunity Robinhood a Bitstampu, ako aj zvedavých pozorovateľov, aby sa v komentároch nižšie podelili o svoje myšlienky na tento prelomový krok v oblasti búrz s kryptomenami.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár