Domovská stránka » Kryptotrh kolíše pre obavy z inflácie a zasadnutia Fedu

Kryptotrh kolíše pre obavy z inflácie a zasadnutia Fedu

od Lukáš Rezník

Kryptotrh pod tlakom pred dôležitými ekonomickými údajmi

Kryptomenový trh zažil citeľný pokles, pričom Bitcoin udával smer, keď sa investori pripravovali na najnovšie údaje o inflácii v USA a čakali na signály z nadchádzajúceho zasadnutia Federálnej rezervy. Nervozita v kryptopriestore odrážala širšiu opatrnosť na finančných trhoch. Bitcoin podľa údajov Cointelegraph Markets Pro klesol na 68 186 dolárov, čo je jeho najnižšia hodnota od začiatku júna.

Po týždni poklesov zaznamenal Bitcoin v skorých ranných hodinách ázijského obchodovania ďalší pokles. Zdroj: Cointelegraph Markets Pro

Altcoiny kopírujú pokles Bitcoinu

Klesajúci trend sa netýkal len Bitcoinu; pokles zaznamenali aj významné altcoiny vrátane Etherea, Solany a Dogecoinu. Tento spoločný pokles naznačuje reakciu celého ekosystému na makroekonomické faktory, ktoré ovplyvňujú investičné stratégie a likviditu trhu.

ETF fondy zaznamenali prepad

Na inštitucionálnej strane americké spotové Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF) zaznamenali zmenu trendu, keď po prvýkrát za viac ako 19 obchodných dní zaznamenali čistý odliv prostriedkov. Spoločnosť Farside Investors upozornila na tento posun, pričom Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zaznamenal najväčší čistý odliv vo výške 39,5 milióna dolárov. Sprevádzali ho aj významné odlivy z fondov Invesco Galaxy Bitcoin ETF a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund.

Očakávania smerujú k inflačným údajom a rozhodnutiu Fedu

Pozornosť investorov sa upriamuje na Úrad pre štatistiku práce USA (U.S. Bureau of Labor Statistics), ktorý má zverejniť Index spotrebiteľských cien (Consumer Price Index – CPI) za máj, čo je kľúčový ukazovateľ inflácie. Analytici spoločnosti Morningstar predpovedajú mierny nárast inflácie, pričom jej potenciálny vplyv na trh a rozhodnutia Federálnej rezervy o úrokových sadzbách je vysoko na programe. Postoj centrálnej banky je kľúčový, pretože si udržala úrokové sadzby na niekoľkodekádových maximách, pričom spoločnosti ako Zacks vylučujú akúkoľvek možnosť zníženia sadzieb v najbližšej dobe.

Pozývame našich čitateľov, aby sa zamysleli nad týmto vývojom a podelili sa v komentároch nižšie o svojich názoroch na aktuálny stav kryptomenového trhu a o tom, ako môžu makroekonomické ukazovatele, ako je inflácia a politika Federálnej rezervy, ovplyvniť jeho vývoj.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár