Domovská stránka » Trump prisľúbil podporu pre ťažbu bitcoínov a držiteľov kryptomien v USA

Trump prisľúbil podporu pre ťažbu bitcoínov a držiteľov kryptomien v USA

od Lukáš Rezník

Trumpov záväzok k ťažbe bitcoínov získava podporu od lídrov v tomto odvetví

V prelomovom kroku pre sektor kryptomien bývalý prezident Donald Trump ubezpečil vrcholné osobnosti v odvetví ťažby bitcoínov o svojej plnej podpore, na domácej aj medzinárodnej úrovni. Tento prísľub vyšiel najavo počas nedávnej diskusie, na ktorej sa podieľal generálny riaditeľ Bitcoin Magazine David Bailey a vysokopostavení zástupcovia niektorých z najväčších ťažobných operácií Bitcoinu v krajine.

Hlavní výkonní riaditelia ťažobných spoločností sa zúčastňujú okrúhleho stola s Trumpom

Kľúčovými účastníkmi tohto kľúčového stretnutia boli S Matthew Schultz z CleanSpark, Jason Les z Riot Platforms, Salman Khan z Marathon Digital a Amanda Fabiano s rozsiahlym zázemím, ktoré slúžilo spoločnostiam Galaxy a Fidelity na vedúcich banských pozíciách. Trumpova otvorená podpora ťažby bitcoínov bola pozoruhodnou témou, keď sa dostal na svoju platformu Truth Social, kde deklaroval svoju víziu, aby zvyšná produkcia bitcoínov v USA prosperovala a podporila tak národnú cestu k energetickej prevahe.

Toto vrúcne objatie Bitcoinu Trumpom ostro kontrastuje s postojom jeho politického protivníka, prezidenta Joea Bidena, ktorého administratíva zdanlivo prechováva opatrný, ak nie odmietavý postoj ku kryptomenám. Na rozdiel od Bidenovej zjavnej podpory digitálnej meny centrálnej banky (CBDC) sa Trumpov príbeh zameriava na posilnenie odvetvia kryptomien v rámci amerických hraníc.

Trumpove pro-krypto akcie a implikácie prezidentských pretekov

Trumpova angažovanosť v kryptosvete nie je nová. Pred niekoľkými týždňami vytvoril precedens, keď sa stal prvým americkým prezidentom, ktorý počas svojej kampane privítal príspevky Bitcoin Lightning Network. Na základe tohto impulzu Trump vyjadril silnú podporu právam 50 miliónov držiteľov kryptomien v krajine vlastniť svoj majetok.

Vzhľadom na význam rastúcej kryptomenovej komunity by Trumpove uistenia mohli byť strategickým krokom. S prezidentskými voľbami na obzore má tento pro-krypto postoj potenciál ovplyvniť mnohých z 50 miliónov používateľov a nadšencov kryptomien v USA, čo je krok, ktorý by mohol výrazne ovplyvniť výsledok volieb.

Podeľte sa o svoje myšlienky a pohľady v komentároch nižšie k Trumpovmu prísľubu propagovať ťažbu bitcoínov a jeho prísľubu podporovať práva držiteľov kryptomien. Ako si myslíte, že tieto prísľuby ovplyvnia kapitalizáciu kryptomien?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár