Domovská stránka » Mt. Gox chystá júlové splátky, BTC klesá pod $61 000.

Mt. Gox chystá júlové splátky, BTC klesá pod $61 000.

od Július Šimon

Nová kapitola pre veriteľov Mt. Gox

Po rokoch od nechvalne známeho bezpečnostného prelomu, ktorý vrhol na kryptomenový trh tieň, sa dlho očakávaný moment pre bývalých používateľov Mt. Gox konečne blíži. Burza, ktorá bola kedysi dominantnou silou v kryptosvete, oznámila svoje plány na začatie procesu splácania tým, ktorých sa dotkol hack v roku 2014, čo pre mnohých investorov znamená významný krok k zatvoreniu.

Cesta k vykúpeniu

Po sérii odkladov a právnych konaní sa vyplácanie náhrad z Mt. Gox má začať v lete 2024. Pod vedením správcu Nobuakiho Kobayashiho obete krádeže dostanú časť z viac ako 140 000 bitcoinov, v hodnote miliárd dolárov, ktoré boli presunuté z chladných peňaženiek burzy v rámci prípravy na distribúciu.

Výplata, ktorá zahŕňa ako Bitcoin (BTC), tak aj Bitcoin Cash (BCH), nie je bez potenciálnych dôsledkov pre trhy s kryptomenami. Keďže tí, ktorí dostanú kompenzáciu, obdržia digitálne aktíva, ktorých hodnota od ich pôvodného nákupu výrazne vzrástla, existuje riziko zvýšeného predajného tlaku.

Tieň prelomu z roku 2014

Hack, ktorý zasiahol Mt. Gox, je symbolom raných výziev v oblasti kybernetickej bezpečnosti v rámci krypto priemyslu. Strata predstavovala ohromujúcich 740 000 bitcoinov, čo je pri súčasných hodnotách monumentálna suma. Bývalá významnosť burzy, ktorá je zodpovedná za spracovanie 70 % bitcoinových transakcií na jej vrchole, robí dôsledky útoku ešte vážnejšími.

Efektívny plán splácania sa formoval roky, pričom správca napokon dosiahol termín október 2024 stanovený Tokijskym súdom. Tento vývoj nasledoval po prvej aktivite peňaženky Mt. Gox na blockchaine za päť rokov, čo rozvírilo kryptomenovú komunitu a prispelo k miernemu poklesu cien Bitcoinu.

Vzhľadom na plánované splatenie kryptomenový svet hľadí na júl so zmesou nádeje a opatrnosti. Investori aj analytici trhu sa pripravujú na možné dopady na trh, keďže bývalí používatelia Mt. Gox budú mať čoskoro možnosť uplatniť si nárok na peniaze, ktoré stratili pred viac ako desiatimi rokmi.

Vaše myšlienky na blížiace sa splátky Mt. Gox a ich vplyv na kryptomenový trh sú pre nás veľmi zaujímavé. Zapojte sa do diskusie nižšie a podeľte sa o svoje postrehy o tejto kľúčovej udalosti.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár