Domovská stránka » Airdrop Blastu prináša 40% nárast, hodnota siete dosahuje 2 miliardy USD

Airdrop Blastu prináša 40% nárast, hodnota siete dosahuje 2 miliardy USD

od Július Šimon

Vzostup siete BLAST uprostred šialenstva s krypto airdropmi

Komunita kryptomien je v plnom prúde, keďže natívny token siete Ethereum layer-2, Blast (BLUST), zaznamenal po svojom debute s airdropom pozoruhodný nárast o 40 %. Na rozdiel od iných nedávnych airdropov sa BLAST začalo obchodovať za cenu 0,02 USD za token, pričom jeho plne zriedená hodnota pri spustení dosahovala 2 miliardy USD, podľa údajov spoločností Ambient Finance a Aevo. Tento výkon prekonal ich konkurentov, ako sú siete Ethereum layer-2 zkSync a LayerZero, ktoré obe po spustení zaznamenali výrazné poklesy.

Výbušný nárast ceny tokenu Blast o 40% od uvedenia na trh. Zdroj: cointelegraph.com

Dynamika Airdropu: Nadšenie aj Sťažnosti

Dlhoočakávaný airdrop rozdelil 17 % zásob BLASTu oprávneným účastníkom. Pozoruhodné je, že 7 % tokenov bolo pridelených používateľom, ktorí od konca minulého roka preniesli do siete pomocou bridgovania na USDB siete Blast buď Ether alebo USD. Ďalších 7 % bolo odmenených jednotlivcom, ktorí sa podieľali na úspechu decentralizovaných aplikácií v sieti. Zostávajúcich 3 % bolo vyčlenených pre Nadáciu Blur, určených na budúce airdropy pre komunitu.

Napriek humbuku niektorí komentátori z kryptomeny vyjadrili sklamanie z úvodnej valuačnej ceny BLASTu, najmä Arthur Cheong z DeFiance Capital, ktorý očakával valuačnú cenu okolo 5 miliárd USD. Navyše, skorí investori už v novembri minulého roka vyjadrili obavy ohľadom funkcií siete Blast, najmä mechanizmu jednosmerného premostenia, ktorý viedol k zablokovaniu ETH na mesiace.

Bezpečnostné Obavy: Podvodníci na Krypto Scéne

Vzrušenie z airdropu BLASTu bolo bohužiaľ poznamenané podvodnými aktivitami, ktoré nie sú v súvislosti s významnými airdropmi nezvyčajné. Podvodníci tieto situácie zvyčajne zneužívajú a vytvárajú zdanlivo legitímne napodobeniny, aby oklamali jednotlivcov, aby pripojili peňaženky a podpísali transakcie so zlým úmyslom. Služba zameraná na bezpečnosť v kryptomenách, Scam Sniffer, informovala o zvlášť vážnom prípade, kedy jednotlivec prišiel o viac ako 217 000 USD v dôsledku takéhoto podvodu.

Ako hodnotíte 40% nárast ceny BLASTu po airdrope?  Aké sú vaše obavy ohľadom valuačnej ceny a bezpečnosti siete?  Zdieľajte svoje myšlienky v komentároch nižšie!

Odmietnutie zodpovednosti: Je dôležité si uvedomiť, že investovanie do kryptomien je spojené s vysokým rizikom. Ceny kryptomien sú veľmi volatilné a môžu sa rýchlo meniť. Pred investovaním do kryptomeny by ste mali dôkladne preskúmať a pochopiť jej charakteristiky, riziká a potenciálne výnosy. Tento článok neposkytuje finančné poradenstvo ani odporúčania na investovanie. Pred akýmkoľvek investovaním do kryptomeny sa odporúča konzultovať s finančným poradcom a dôkladne sa oboznámiť s trhom.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár