Domovská stránka » Bitcoin čelí klesajúcemu tlaku v dôsledku trhových neistôt a splácania Mt. Gox

Bitcoin čelí klesajúcemu tlaku v dôsledku trhových neistôt a splácania Mt. Gox

od Lukáš Rezník

Trhové pohyby a dynamika kryptomien

Svet kryptomien sa neustále mení. Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, zažíva výrazné cenové výkyvy. Napriek svojej odolnosti nie je ani Bitcoin imúnny voči faktorom, ktoré ovplyvňujú jeho hodnotu.

Turbulencie okolo ceny Bitcoinu

Nedávno klesol Bitcoin podľa údajov Decrypt na minimum 54 000 dolárov. Tento pokles výkonnosti na trhu bol pozoruhodný, pretože Bitcoin sa snažil udržať si vyššiu hodnotu a nakoniec sa ustálil na nižšej úrovni okolo 55 300 dolárov. Tieto posuny predstavujú pretrvávajúce protivetry, ktorým Bitcoin čelí, vrátane všeobecnej neistoty na kryptotrhu, hroziaceho predajného tlaku a významných udalostí ovplyvňujúcich dôveru investorov.

Jednou z takýchto udalostí, ktorá by mohla zvýšiť ponuku na trhu a tlak na predaj, je očakávaný proces splácania zaniknutej burzy Mt. Gox. Táto burza bola pred viac ako desiatimi rokmi napadnutá hackermi a teraz by mala tento mesiac začať splácať veriteľom približne 142 000 BTC a 143 000 Bitcoin Cash. Proces distribúcie, hoci je úľavou pre čakajúcich veriteľov, predstavuje potenciálny značný predajný tlak na Bitcoin, ako uvádza spoločnosť K33 Research vo svojej analýze.

Vlnový efekt vládnych holdingov a právnych konaní

K tomuto mixu sa pridáva aj značný držba Bitcoinu v Nemecku, ktorá predstavuje 39 826 BTC, odhadovaná na približne 2,2 miliardy dolárov. Táto držba by mohla ovplyvniť trh, ak by sa zlikvidovala, ako ukazujú údaje z informačnej tabule spoločnosti Arkham Intelligence. Táto držba odráža interakciu vlád s kryptomenami a možné dôsledky, ktoré takéto obchody môžu mať na likviditu trhu a ceny.

Sezónne útlmy a obavy o likviditu

Letné obdobie zvyčajne signalizuje pre obchodovanie s kryptomenami pokojnejšie obdobie. Súčasný scenár však naznačuje rušnejší trh, čo zodpovedá pozorovaniam spoločnosti K33 o potenciálnom náraste ponuky na trhu v časech tenkých objednávkových knižiek. Tento sentiment potvrdzujú aj nedávne údaje spoločnosti CoinGlass, ktoré ukázali ohromujúcich 210 miliónov dolárov celkovo zlikvidovaných dlhých a krátkych pozícií, nasledovaných výpredajom za 600 miliónov dolárov, keď hodnota Bitcoinu klesla pod 55 000 dolárov.

Navyše širšie trhy, vrátane kryptomien, čelia nedostatku likvidity. Na túto situáciu upozorňuje spoločnosť Ryze Labs, ktorá poukazuje na nárast zostatku reverzného repo operácie Federálneho rezervného systému, čo znamená zvýšené indikátory odčerpávania likvidity. Okrem toho aj obmedzené injekcie likvidity z Číny by mohli zúžiť globálny likviditný pool, čím by sa zvýšila volatilita na trhoch s kryptomenami.

Budúcnosť Bitcoinu

Za týchto podmienok sa investori do Bitcoinu môžu pripraviť na zvýšenú aktivitu na trhu a potenciálnu volatilitu. Aj keď sa terén zdá byť plný výziev, kryptokomunita sa často rýchlo adaptuje a snaží sa nájsť rovnováhu uprostred meniacich sa prúdov.

Pozývame našich čitateľov, aby sa zapojili do diskusie a podelili sa o svoje poznatky o opatreniach, ktoré môžu investori prijať na navigáciu v týchto nepredvídateľných trhových podmienkach. Vaše myšlienky a názory môžu osvetliť cestu pre ostatných, ktorí zvažujú podobné investičné rozhodnutia.

Odmietnutie zodpovednosti: Informácie uvedené v tomto článku slúžia len na informačné účely a nemali by sa považovať za investičné rady. Autori tohto článku nenesú žiadnu zodpovednosť za akékoľvek straty alebo škody, ktoré by mohli vzniknúť v dôsledku použitia týchto informácií. Investičné rozhodnutia by sa mali robiť po dôkladnom prieskume a zvážení individuálnych cieľov a tolerancie voči riziku. Je dôležité si uvedomiť, že trhy s kryptomenami sú vysoko volatilné a ceny sa môžu rýchlo meniť. Investícia do kryptomien zahŕňa značné riziká a existuje možnosť straty celej investície. Pred investovaním do kryptomien sa uistite, že ste si plne vedomí rizík a že ste schopní akceptovať potenciálne straty. Odporúčame vám, aby ste sa pred investovaním do kryptomien poradili s finančným poradcom.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár