Domovská stránka » Metaplanet presadzuje investičnú stratégiu Bitcoinu v čase volatility trhu

Metaplanet presadzuje investičnú stratégiu Bitcoinu v čase volatility trhu

od Július Šimon

Prijatie bitcoinu v neistých časoch

V odvážnom kroku, ktorý zdôrazňuje jeho dôveru v digitálnu menu ako dlhodobú investíciu, japonská spoločnosť Metaplanet, pôvodne z hotelového sektora, výrazne posilnila svoje bitcoinové aktíva novým nákupom. Spoločnosť kúpila ďalšie Bitcoiny v hodnote 400 miliónov ¥ (2,5 milióna USD), čím pokračuje v stratégii prijatia kryptomeny ako primárneho rezervného aktíva vo svojej pokladnici.

Nakúpenie Metaplanety pripomína MicroStrategy

Táto najnovšia akvizícia spoločnosti Metaplanet, uskutočnená 8. júla, priniesla do jej portfólia ďalších 42,466 Bitcoinov, čím sa ich celkový počet zvýšil na približne 203 Bitcoinov, nakúpených za celkovú sumu 2,05 miliardy ¥ (12,7 milióna USD). Ich priemerné výdavky dosahujú približne 10 miliónov ¥ (62 000 USD) za Bitcoin, čo odráža významnú investíciu do dominantnej kryptomeny.

Taktika, ktorú Metaplanet používa, sa úzko podobá taktike spoločnosti MicroStrategy, amerického softwarového giganta, ktorý od roku 2020 agresívne zvyšuje svoje zásoby Bitcoinu. V pokladnici spoločnosti MicroStrategy sa nachádza viac ako 200 000 Bitcoinov v hodnote približne 15 miliárd USD, čo jej vynieslo titul najväčšieho firemného držiteľa Bitcoinu. Cena akcií spoločnosti MicroStrategy historicky kolísala spolu s cenou Bitcoinu, čo ilustruje, ako investori často využívajú akcie tejto spoločnosti na kopírovanie svojej expozície voči Bitcoinu.

Japonská spoločnosť uviedla, že nákup Bitcoinu slúži ako stratégia na ochranu pred znehodnotením jenu, najmä tvárou v tvár pretrvávajúco nízkym úrokovým sadzbám. Navyše, uľahčuje domácim investorom prístup k Bitcoinu prostredníctvom verejne obchodovanej spoločnosti, čo môže ponúkať výhodné daňové dôsledky.

Zabezpečenie proti poklesu Jenu

Rok 2022 bol svedkom výrazného poklesu hodnoty jenu, pričom táto mena dosiahla niekoľkodekádne minimá voči doláru aj euru. Na rozdiel od globálneho trendu smerujúceho k prísnejšej menovej politike sa Banka Japonska rozhodla udržať miernu menovú politiku, čo ešte viac oslabilo jen.

Hoci sú transakcie spoločnosti Metaplanet s Bitcoinom zatiaľ relatívne skromné, jej konzistentné investičné úsilie ukazuje na pevné odhodlanie voči tejto kryptomene, aj keď trh prechádza turbulenciami. Metaplanet sa chce etablovať ako „Ázijská MicroStrategy“ a zaujať pozíciu, aby mohla využiť očakávaný nárast miery adopcie Bitcoinu.

Na trhu, ktorý sa vyznačuje svojou volatilitou, neochvejný prísľub spoločnosti Metaplanet začleniť Bitcoin do svojich aktív demonštruje strategický prístup k využívaniu potenciálnej výhody kryptomeny. Očakávaná navigácia spoločnosti prostredníctvom nepredvídateľnosti trhov s digitálnymi menami podčiarkuje jej vieru v prísľub Bitcoinu.

Odporúčame našim čitateľom, aby sa podelili o svoje myšlienky o stratégii Metaplanet a širších dôsledkoch pre bitcoin ako podnikové aktívum vzhľadom na devalváciu meny a nestabilitu trhu. Ako vnímate odhodlanie spoločnosti voči Bitcoinu a čo si myslíte, že to signalizuje pre budúcnosť kryptomeny v Ázii a vo svete? Zapojte sa do diskusie nižšie a podeľte sa o svoje názory a pohľady.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár