Domovská stránka » Politická premená v USA a ich blízky dopad na ceny kryptomien

Politická premená v USA a ich blízky dopad na ceny kryptomien

od Lukáš Rezník

Nový úsvit pre kryptomeny v kontexte politických zmien

Ako sa týždeň rozvíja, kryptotrhy sa radujú z priaznivého naladenia, pričom niektorí analytici špekulujú, že teploty na trhu by mohli ešte ďalej rásť. V potenciálne významnom zvrate udalostí pre kryptopriemysel sa v politických kruhoch šušká, že prezident Joe Biden nemusí usilovať o opätovné zvolenie. Takýto vývoj by mohol vniesť býčie nálady do trhov, najmä ak jeho nástupca zaujme pozitívny postoj k cenám kryptomien.

Globálne očakávania americkej politiky a ekonomických ukazovateľov

Očakávanie pro-kryptomenového kandidáta demokratov by mohlo rozptýliť všetky obavy z protikryptomenovej agendy, čím by sa vytvorilo prostredie, v ktorom môže bipartidná legislatíva prosperovať bez strachu z veta prezidenta, a tým ďalej podporiť trhy.

Medzitým, bývalý prezident Donald Trump, teraz republikánsky prezidentský kandidát, je naplánovaný na vystúpenie pred účastníkmi nadchádzajúcej Bitcoin konferencie v Nashville. Jeho prítomnosť na takejto kľúčovej kryptomenovej udalosti bola zdôraznená kryptomediami, čo podčiarkuje jej potenciál ako kľúčový moment pre sektor. Toto vystúpenie by mohlo slúžiť ako kľúčový moment, ktorý pritiahnutie nových aj skúsených retailových investorov späť do náruče investícií do kryptomien.

V rovnakom časovom rámci sa na obzore rysuje uvoľnenie dôležitých makroekonomických údajov USA – vrátane počtu žiadostí o podporu v nezamestnanosti, počiatočnej štvrtej správy o HDP za Q2 a údajov o inflácii PCE. Posledné z nich má osobitný význam, pretože predstavuje preferovaný inflančný ukazovateľ Federálneho rezervného systému. Trendy naznačujú, že nadchádzajúce údaje by mohli posilniť pravdepodobnosť zníženia úrokových sadzieb, čo by pravdepodobne bolo trhom kryptomien pozitívne prijaté.

Ethereum krajina pripravená na prevrat

Ale poďme sa z makro pohľadu presunúť na konkrétne kryptomenové udalosti. V utorok sú trhy pripravené na spustenie spot Ethereum ETF. Vzhľadom na súhru priaznivého makroklimatu, pro-kryptomenovej rally na Bitcoin konferencii a Bidenovho možného ustúpenia, by mohla hodnota Ethereum ohromiť pozorovateľov významným rastovým trendom, najmä ak inflow do ETF prekoná očakávania. Táto udalosť má potenciál katalyzovať významný pohyb v rámci Ethereum ekosystému, čím donúti investorov pozorne sledovať rozvíjajúcu sa situáciu.

Súputníci Ethereum, najmä riešenia druhej vrstvy a pridružené projekty, by mohli odrážať úspech Ethereum. Tieto entity často získavajú väčšie relatívne výhody na býčom trhu pre Ethereum. Okrem toho, rozvíjajúci sa sektor Ethereum NFT by mohol byť pripravený na návrat, ak sa udalosti vyvinú a povedú k zvýšenej dôvere investorov. S možným uvoľnením Donald Trumpa štvrtej kolekcie Nifty, môžeme vidieť, že tento sektor zažije výrazné oživenie, ktoré nie je obmedzené iba na NFT založené na Ethereum.

Navyše, odborníci z odvetvia naznačujú, že sektor NFT je zrelý na renesanciu, ktorá by mohla začať už tento týždeň a potenciálne ohlásiť široké oživenie v celom sektore NFT.

Ripple efekt spot Ethereum ETF na altcoiny

Existuje ešte jeden zvrat v príbehu. Príchod spot Ethereum ETF je významný nielen pre Ethereum samo, ale otvára cestu aj pre iné altcoiny, najmä Solanu. Kryptomenová krajina považuje tento okamih za taký, ktorý môže redefinovať tradičné stratégie vstupu na trh. Prečo sa rozhodnúť pre IPO, keď môže nezisková nadácia prenášať počiatočný kapitál prostredníctvom uvedenia tokenu, čo vyústi do decentralizovaného kryptomenového projektu s ETF uvedeným tokenom? Tento spôsob myslenia by mohol revolučne zmeniť prístupy na trhu v dlhodobom horizonte.

Tieto udalosti, ovplyvnené politickými zmenami a úspechmi v odvetví, posilňujú naratív, že kryptotrhy prechádzajú obdobím významnej evolúcie. Ako sa priemysel posúva vpred, všetkým zúčastneným a pozorovateľom sa odporúča sledovať budúce aktualizácie a mať neustále na pamäti tento dynamický a sa meniací trh.

Pozývame vás, aby ste sa zapojili do diskusie a podelili sa o svoje myšlienky k týmto vzrušujúcim udalostiam v kryptosvete. Aký dopad si myslíte, že budú mať politické zmeny a spustenie ETF na trh?

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár