Domovská stránka » Austrálsky fintech start-up Stables spolupracuje s Mastercard na expanzii v Európe

Austrálsky fintech start-up Stables spolupracuje s Mastercard na expanzii v Európe

od Lukáš Rezník

Stables vstupuje na európsky trh s USD Coin (USDC)

Austrálsky start-up Stables rozširuje svoj obzor prienikom na európsky finančný trh. V strategickom partnerstve s Mastercard, spoluzakladateľ Stables Bernado Bilotta zdôraznil obrovský potenciál európskeho trhu, odhadujúc, že je približne dvadsaťkrát väčší než trh v Austrálii. Tento ambiciózny krok je zameraný na využitie širokej adopcie stablecoinov medzi bežnými používateľmi, nielen tými, ktorí sú zdatní v kryptomenách.

Spolupráca s Mastercard otvára nové európske územia

Vďaka partnerstvu s Mastercard prináša Stables pohodlnú možnosť platby európskym používateľom umožnením nákupov prostredníctvom Circle’s USD Coin (USDC) v 27 krajinách naprieč kontinentom. Transakcie podporované Mastercard sa rozširujú na digitálne platformy ako Apple a Google Pay, čím poskytujú bezproblémový zážitok.

Narastajúca atraktivita stablecoinov v každodenných transakciách

Používanie stablecoinov presahuje obchodovanie, keďže sa stávajú kľúčovými v každodenných transakciách a remitenciách. Stablecoiny sa objavujú ako paradox v priestore digitálnych mien, pričom kryptoměnové aktíva sú známe svojou volatilitou, no stali sa najstabilnejším a najvhodnejším produktom pre trh. Slúžia ako spoľahlivý uchovávateľ hodnoty v krajinách čelících hospodárskym ťažkostiam a nestabilite meny, čo ilustruje regióny ako juhovýchodná Ázia, Argentína a Turecko, kde sa na ne obyvatelia čoraz viac spoliehajú.

Cesta Stables a vízia pre kryptopriateľskú Austráliu

Založené v roku 2021, Stables dosiahlo míľniky, vrátane spustenia remitencií medzi Austráliou a Filipínami a neskôr zavedenia podpory pre euro v 23 krajinách EÚ. Hoci Bilotta uznáva nejednoznačnosť v austrálskych predpisoch o kryptomenách, vidí krajinu ako potenciálne pieskovisko pre rozvoj kryptofiriem, vzhľadom na jej vysoké regulačné štandardy. Existuje optimizmus, že Austrália by sa mohla stať rastúcim centrom pre kryptomeny s potrebnými regulačnými úpravami, najmä v bankovom sektore, ktorý slúži spoločnostiam zaoberajúcim sa kryptomenami.

Prekonávanie regulačných prekážok a bankových bariér

Napriek rastu a inováciám sa kryptopriemysel v Austrálii stretáva s prekážkami, ako je odpredaj od miestnych bánk. V nedávnych udalostiach z minulého mája musel Binance pozastaviť svoje služby austrálskeho dolára kvôli stiahnutiu sa od Cuscal, svojho poskytovateľa platobných služieb. Takéto prípady zdôrazňujú výzvy, ktorým čelí blockchainové podnikanie pri zosúladovaní s etablovaným finančným ekosystémom.

Tlak na hlavný prúd prijatia transakcií stablecoinov

Expanzia Stables do Európy je významným krokom smerom k normalizácii transakcií stablecoinov. Nachádzajú sa na výhodnom mieste, aby sa stali bežným spôsobom transakcie, čo heraldizuje zmenu v súčasnom hospodárskom systéme. Keď zanechávajú svoju digitálnu stopu naprieč Európou, Stables sa usiluje stať sa lídrom v integrácii platieb stablecoinov do konvenčného financovania.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky a názory na tento projekt. Ako vidíte integráciu stablecoinov v každodenných transakciách a aký dopad bude mať toto partnerstvo na krajinu kryptomien v Európe a mimo nej?

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár