Domovská stránka » Ethereum ETF zaznamenali úspešný debut, s objemom obchodovania nad 1 miliardu dolárov

Ethereum ETF zaznamenali úspešný debut, s objemom obchodovania nad 1 miliardu dolárov

od Lukáš Rezník

Monumentálny debut pre Ethereum ETF

Spojené štáty zažili pozoruhodný štart svojich prvých Ethereum ETF, keď sa predstavil s vysokou obchodnou aktivitou. V prvý deň bol zaznamenaný objem nad 1 miliardu dolárov cez deväť rôznych Ether ETF fondov. Tento silný začiatok ukazuje Ethereum ETF na pevnej ceste v oblasti investícií, aj keď sa im nepodarilo dosiahnuť mimoriadne úvodné sumy, ktoré Bitcoin ETF videl na svojom začiatku.

Hlavní protagonisti vedú cestu

Medzi Ethereum ETF vynikal BlackRock’s iShares Ethereum Trust ETF, ktorý dosiahol obchodný objem 258,6 milióna dolárov v prvý deň. Táto pozoruhodná hodnota ho zaradila medzi najúspešnejšie novo uvedené ETF na trh v USA. Podobne Grayscale’s Ethereum ETF, ktoré nedávno prešlo do svojho nového statusu, taktiež zaznamenalo pozoruhodný začiatok. Jeho obchodný objem sa priblížil k 470 miliónom dolárov, čím sa umiestnil medzi 25 najlepších uvedení ETF v histórii trhu.

Navyše, Bitwise Asset Management ETF tiež ťažil zo silného záujmu investorov, pričom objem obchodov presiahol 94 miliónov dolárov. Zatiaľ čo BlackRock a Grayscale zaujali pozornosť svojimi výnimočnými obchodnými číslami, stojí za zmienku, že ostatných šesť ETF zaznamenalo každé menej ako 100 miliónov dolárov v obchodnej aktivite.

Kontrastné osudy

Zatiaľ čo vedúce ETF preukázali robustnú výkonnosť, niektoré fondy, ako napríklad Core Ethereum ETF (ETHC) od 21Shares, mali tichší začiatok s iba 8,7 milióna dolárov obchodného objemu v prvý deň. Toto bolo považované za miernu reakciu v porovnaní s vedúcimi fondmi a do istej miery odrážalo udalosť Bitcoin ETF, kde veľká suma obchodovania v úvodný deň 4,5 miliardy dolárov skryla skutočnosť, že len zlomok tejto sumy predstavoval nový kapitál prichádzajúci do fondov.

Trh Etherea uzavrel deň s miernym poklesom o 1,3 % na hodnote 3 437 dolárov. Napriek tomuto skromnému poklesu v hodnote kryptomeny sú uvedenia ETF signálom rastúceho nadšenia a dôvery investorov v Ethereum ako investovateľný majetok.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje názory a myšlienky na tento historický moment pre Ethereum ETF. Čo si myslíte o budúcnosti ETF založených na kryptomenách a ich vplyve nami kapitalizáciu kryptoen? Prosím, komentujte nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár