Domovská stránka » Bitcoin sa blíži k historickým maximám, keď Trump prijíma kryptomenu

Bitcoin sa blíži k historickým maximám, keď Trump prijíma kryptomenu

od Lukáš Rezník

Záujem o Bitcoin a Trumpov postoj k kryptomenám

Svet kryptomien je rozrušený správami, že bývalý prezident USA Donald Trump prijíma Bitcoin, čo viedlo k nárastu jeho cien kryptomien. Bitcoin, ktorý bol na rastúcej trajektórii od júla, sa teraz blíži k svojmu historickému vrcholu, najmä vďaka poverám, že Trump plánuje ustanoviť strategickú rezervu Bitcoinov.

Trumpov hlavný prejav na konferencii o kryptomenách podporuje špekulácie

Donald Trump je naplánovaný, aby predniesol významný hlavný prejav na konferencii Bitcoin 2024 v Nashville, udalosti, ktorá je magnetom pre nadšencov kryptomien a odborníkov v tomto odvetví. Toto je prvýkrát, čo sa bývalý prezidentský kandidát USA zúčastní takej významnej akcie, čo vyvoláva špekulácie o tom, čo jeho prejav bude obsahovať a aký potenciálny dopad bude mať na trh.

Trumpov predchádzajúci názor na Bitcoin ako na „podvod“ sa radikálne zmenil s jeho novým pro-krypto postojom. V kombinácii s jeho výberom JD Vancea, známeho investora do Bitcoinu, za jeho kandidáta na viceprezidenta, Trump signalizuje veľké schválenie kryptomien. Danny Scott z CoinCorner naznačuje, že Trumpov posledný krok má za cieľ získať významnú komunitu kryptomien.

Reakcie trhu a budúce predpovede

Keďže trh pozitívne reaguje na Trumpov nový postoj, miliardársky investor Mark Cuban poukazuje na širšie ekonomické politiky, ktoré by Trump mohol implementovať, a ktoré môžu byť ešte významnejšie pre rast cien kryptomien. Cuban predpokladá, že Trumpova prezidentská administratíva by mohla zaviesť politiky ako nižšie dane a clá, ktoré môžu nepriamo prospieť Bitcoinu a ďalším digitálnym aktívam.

Demokratický pohľad a politika kryptomien

Hoci konferencia Bitcoin 2024 nebude zahŕňať viceprezidentku Kamalu Harrisovú, Mark Cuban spomenul, že jej tím sa zúčastňuje diskusií o politike kryptomien. Takýto záujem z jej tábora naznačuje, že kryptomeny sa stávajú dôležitým bodom v agende naprieč politickým spektrom.

Očakávania Trumpovho historického prejavu

Komunita kryptomien netrpezlivo očakáva Trumpov prejav, pričom organizátor udalosti, Brandon Green, očakáva historickú správu. Ďalšie významné osobnosti ako Robert F. Kennedy Jr., Vivek Ramaswamy a Edward Snowden tiež vystúpia na konferencii, čím poukazujú na rôznorodé hlasy prispievajúce do dialógu o kryptomenách.

Tento článok má za cieľ poskytnúť najnovšie informácie o prekryte kryptomien a politiky. Zapojiť sa do diskusie a zdieľať svoje názory v komentároch nižšie o Trumpovom potenciálnom dopade na budúcnosť Bitcoinu a širších dôsledkoch pre priemysel kryptomien.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár