Domovská stránka » Viceprezidentka Harris sa obracia na kryptomenový sektor v prostredí politickej rivality

Viceprezidentka Harris sa obracia na kryptomenový sektor v prostredí politickej rivality

od Lukáš Rezník

Harrisova kampaň sa snaží obnoviť vzťahy so sektorom kryptomien

Viceprezidentka Spojených štátov, Kamala Harris, sa vraj potichu snaží o silnejšie spojenie s kľúčovými hráčmi v priemysle kryptomien. Táto iniciatíva sa objavuje v kontexte rastúcej podpory komunity digitálnych mien pre jej politického protivníka, Donalda Trumpa, v prebiehajúcej prezidentskej súťaži.

Budovanie mostov pre lepšiu reguláciu a rast

Zástupcovia poradného tímu viceprezidentky sa vraj skontaktovali s insidermi spojenými s významnými kryptofirmami, ako sú Coinbase, Circle a Ripple Labs. Ich cieľom je naštartovať diskusie o posilnení vzťahu medzi Demokratickou stranou a rýchlo sa vyvíjajúcim technologickým odvetvím. Hoci detaily týchto plánovaných výmen zostávajú tajné, kancelária Harris a zúčastnené spoločnosti zatiaľ udržiavali rozhovor mimo verejného oka tým, že sa rozhodli nekomentovať.

Toto zapojenie naznačuje, že tím Harrisovej si uvedomuje kritickú úlohu, ktorú by mohol sektor kryptomien zohrávať v nadchádzajúcich volebých kampaniach, a to z perspektívy podpory a financovania. Významné politické akčné výbory zamerané na kryptomeny, ako je pro-kryptomenový Fairshake super Pac, už zhromaždili významné prostriedky, pričom prekročili hranicu 200 miliónov dolárov s príspevkami od vážených hráčov v priemysle.

Zladenie politiky so sentimentom priaznivým pre podnikanie

Poradcovia Harrisovej zdôrazňujú, že ich oslovovanie sa menej sústreďuje na získavanie finančnej podpory a viac na vytváranie priaznivého regulačného prostredia, ktoré by mohlo urýchliť rast v oblasti kryptomenových aktív. Veria, že prostredníctvom otvoreného dialógu môžu posunúť naratív a ukázať, že demokrati skutočne podporujú zodpovedné praktiky podnikania.

Harrisová má zvláštny záujem o obnovenie dôvery zo strany technologickej komunity, ktorá zahŕňa mnohých sklamaných kalifornských voličov, ktorí predtým spájali stranu s nepriaznivými daňovými a regulačnými politikami. Jej tím sa vraj snaží využiť tento moment prechodu vedenia v demokratickej zostave ako príležitosť na resetovanie a budovanie produktívnych partnerstiev so sektorom technológií, ktorý sa v poslednom čase cítil stigmatizovaný, najmä v súvislosti s otázkami protimonopolných regulácií.

Tento oslovovací projekt odráža širšiu túžbu prekvalifikovať demokratov na spojencov podnikateľského sveta, čím sa protirečí vnímaniu, že sú proti záujmom priemyslu. Táto zmena taktiky prichádza v čase, keď významní rizikoví kapitalisti, ako Marc Andreessen a Ben Horowitz z Andreessen Horowitz, verejne menia svoju lojalitu na Trumpa po kritike bojovného postoja administratívy Bidenovej voči sektoru kryptomien.

Potenciálny zlom v vzťahoch s kryptomenovým priemyslom

V kryptosfére panuje zmiešaný pocit skepticizmu a opatrného optimizmu. Zatiaľ čo priemysel vyjadril frustráciu z Bidenovho Bieleho domu pre vnímaný nedostatok prístupnosti a zapojenia, ochota Harrisovej vypočuť si ich naznačuje možné posuny v politikách. Podniky z oblasti kryptomien očakávajú, že otvorenejší a angažovanejší dialóg s Harrisovou by mohol viesť k politickému prostrediu, ktoré by bolo priaznivejšie pre inovácie a rozvoj v oblasti digitálnych financií.

Vaše názory na potenciálne resetovanie vzťahov medzi sektorom kryptomien a Demokratickou stranou sú cenné. Ako si myslíte, že to môže ovplyvniť budúcu politickú scénu a rast sektora kryptomien? Podeľte sa o svoje názory v komentároch nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár