Domovská stránka » U.S. Senator Navrhuje Akumuláciu Bitcoinu na Posilnenie Národnej Ekonomickej Stability

U.S. Senator Navrhuje Akumuláciu Bitcoinu na Posilnenie Národnej Ekonomickej Stability

od Lukáš Rezník

Hlavný krok k Bitcoinu pre rezervy USA

V prekvapujúcom oznámení, ktoré by mohlo zrevolucionizovať prístup Spojených štátov k národným rezervám, senátorka Cynthia Lummis (R-WY) odhalila svoj zámer predložiť prelomový zákon. Tento zákon by nariadil vláde USA akumulovať značné množstvo Bitcoinu – presne 1 milión mincí, čo je suma aktuálne ocenená na miliardy dolárov.

Plány vlády na digitálnu rezervu

Navrhovaná legislatíva má za cieľ otvoriť cestu pre ministerstvo financií USA, aby nakupovalo Bitcoin počas postupného päťročného obdobia. Nákup tohto digitálneho aktíva by mal podobný účel ako strategická rezerva ropy Spojených štátov, ktorá je zameraná na posilnenie ekonomickej obrany národa. Integráciou Bitcoinu ako strategického rezervného aktíva sa USA snažia posilniť dolár v kontexte rastúcich finančných obáv.

V situácii, keď Amerika zápasí s rozsiahlym dlhom presahujúcim 35 biliónov dolárov, Lummis zdôraznila, že historické údaje a matematické modely Bitcoinu naznačujú, že by mohol poskytnúť transformujúce riešenie. Plánom je uchovávať tento Bitcoin bezpečne na rôznych miestach po celej krajine pod priamou kontrolou vlády, pričom by sa mal používať výhradne na zníženie národného dlhu. Na zabezpečenie dlhodobého plánovania a ochrany by existovala povinná 20-ročná doba držania, pred tým, než by sa mohol akýkoľvek Bitcoin využiť.

Rozširovanie podpory pre Bitcoin v politike

Tlak na rezervu Bitcoinu nie je ojedinelý. Na tej istej konferencii Bitcoin 2024, kde vystúpila Lummis, aj bývalý prezident Donald Trump vyjadril podporu myšlienke americkej rezervy Bitcoinu, pričom spomenul, že by nepodporil predaj žiadnej jej časti. Podobne, Robert F. Kennedy Jr., nezávislý prezidentský uchádzač, vyjadril ambiciózny plán na denné nákupy Bitcoinu, s cieľom vytvorenia rezervy vo výške 4 milióny.

Aj keď súčasná politická scéna naznačuje, že Lummisov zákon nemusí prejsť pred voľbami v roku 2024, ostáva optimistická. Senatorčina nádej je poháňaná rastúcim prijatím Bitcoinu v politickej diskusii a potenciálnym prijatím iných zákonov zameraných na Bitcoin v blízkej budúcnosti.

Význam prijatia Bitcoinu

Lummisov návrh je najtvrdší krok smerom k prijatiu Bitcoinu vládou, aký bol doteraz zaznamenaný. Hoci jeho osud ostáva visieť v rovnováhe, jeho dôsledky sú obrovské – nielenže by upevnil status Bitcoinu ako ekonomického aktíva, ale mohol by tiež potenciálne stabilizovať hodnotu dolára voči inflácii.

Zaradením Bitcoinu do politického popredia zákonodarcovia uznávajú vznik kryptomeny ako významného bodu diskusie pre obe hlavné politické strany. Každá z nich sa snaží zapojiť do neustále sa rozširujúceho sektora kryptomien, chápajúc jeho úlohu pri formovaní budúcich finančných krajín.

Tento článok načrtol základné aspekty návrhu senátorky Lummis na zabezpečenie Bitcoinu pre národné rezervy Ameriky. Potenciálne dôsledky na ekonomickú stabilitu krajiny vyvolali ohlas medzi nadšencami kryptomien a politickými analytikmi. Podeľte sa o svoje názory na tento vizionársky krok smerom k prijatiu digitálnych aktív ako základu pre národnú ekonomickú stratégiu. Čo by to mohlo znamenať pre budúcnosť Bitcoinu a globálnu ekonomiku? Pridajte sa k diskusii nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár