Domovská stránka » Turbulentné Globálne Finančné Trhy: Japonské Akcie Klesajú a Bitcoin Rýchlo Klesá

Turbulentné Globálne Finančné Trhy: Japonské Akcie Klesajú a Bitcoin Rýchlo Klesá

od Lukáš Rezník

Skúmanie Poklesu na Globálnych Trhoch

Začiatok týždňa zaznamenal výrazný pokles na japonskom akciovom trhu, čo spôsobilo reťazovú reakciu naprieč globálnymi finančnými trhmi. Investori po celom svete pociťujú tlak, keď hodnoty aktív klesajú v rôznych sektoroch.

Katalyzátory Za Poklesom Trhu

Séria medzinárodných udalostí viedla k tomuto poklesu. Neočakávaný krok Banky Japonska na sprísnenie menovej politiky označil začiatok problémov na trhu. To, spolu s vážnou ekonomickou prognózou v Spojených štátoch a eskalujúcimi konfliktami na Blízkom východe, vyvolalo obavy z globálneho ekonomického spomalenia, čo viedlo k poklesu na trhu.

Významnou obeťou tohto poklesu je trh s kryptomenami. Bitcoin, ktorý sa kedysi dostal na výšku 70 000 USD, zaznamenal strmý pokles na 54 350 USD, ako ukazujú údaje z Coinglass. Kryptokomunita čelila výraznému úderu, pričom úžasných 768,85 milióna USD v Bitcoine a iných digitálnych aktívach bolo likvidovaných len za 12 hodín.

Aktuálny Stav Akciového Trhu a Bitcoinu

Tradičné akciové trhy taktiež čelili poklesu, pričom predtrhové štatistiky naznačujú pokles. Futures na Dow Jones Industrial Average klesli o 383 bodov, čo je približne 1% pokles. Poklesy v S&P 500 futures o 1,17% a Nasdaq-100 futures o 2,12% ešte viac vykresľujú pesimistický obraz pre začiatok týždňa.

Nehodnotný pracovný report z USA prispel k finančnej nepohode, zvyšujúc očakávania, že Federálny rezervný systém by mohol čoskoro znížiť úrokové sadzby ako reakciu na pokles. Tento pocit bol zosilnený bankovým gigantom JPMorgan Chase, ktorý predpovedá potenciálne zníženie o 50 základných bodov v septembri.

Čo Ďalej pre Politiku Fedu?

Pozornosť sa upriami na prezidentku Federálnej rezervnej banky San Francisco Mary Daly, ktorá zdieľa názory na podnikovej konferencii na Havaji. Jej komentáre by mohli osvetliť smer, ktorým by sa Fed mohol uberať v reakcii na aktuálnu ekonomickú situáciu.

Technické Faktory Bitcoinu a Riziká Recenzie

V oblasti kryptomien technická analýza naznačuje, že Bitcoin prechádza kľúčovou fázou v rámci Wyckoffovho procesu opätovného hromadenia. To je znamenie, že Bitcoin by mohol mať stále potenciál na oživenie po svojom nedávnom poklese. Indikátory ukazujú, že Bitcoin by mohol testovať významnú úroveň podpory približne na 53 400 USD.

Keď sa trhoví analytici pozerajú na trendy Bitcoinu, diskusie o znižovaní úrokových sadzieb pretrvávajú, naznačujúc možnosť troch znížení do konca roku 2024. Takýto fiškálny prístup by mohol vniesť optimizmus do trhu, potenciálne oživiť ceny kryptomien, ktoré v súčasnosti trpia kvôli vyhliadkam na recesiu v USA.

Širší Dopad Japonského Trhu a Iné Faktory

Kým Bitcoin a americké trhy čelili poklesom, pokles japonského akciového trhu pripomína vzájomne prepojenú povahu globálnych fiškálnych systémov. Rozhodnutia Banky Japonska majú širšie dôsledky a v tomto prípade boli spúšťačom najnovšieho výpredaja.

Radi by sme počuli váš názor na aktuálny stav finančných trhov. Ako vnímate dopady poklesu japonských akcií a následných účinkov na globálne aktíva, vrátane kryptomien ako Bitcoin? Zdieľajte svoje názory nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár