Domovská stránka » Viac ako 1 milión Bitcoin adries teraz drží 1 BTC alebo viac

Viac ako 1 milión Bitcoin adries teraz drží 1 BTC alebo viac

od Július Šimon

Vlastníctvo Bitcoinu na vzostupe

Najnovšie údaje naznačujú historické dosiahnutie v oblasti Bitcoinu, keď viac ako 1 milión individuálnych Bitcoin adries teraz drží 1 BTC alebo viac. Tento pozoruhodný štatistický údaj naznačuje, že významná časť maximálneho množstva Bitcoinu, ktoré predstavuje 21 miliónov mincí, je vlastnená vlastníkmi, ktorí veria v dlhodobú hodnotu tejto kryptomeny.

1 012 650 bitcoinových adries, ktoré obsahujú 1 BTC alebo viac. ZDROJ: bitcoinmagazine.com

Rástúce držanie Bitcoinu

Trend investorov, ktorí si držia svoj Bitcoin namiesto predaja, sa stáva čoraz jasnejším. Investičné nástroje ako sú ETF (Exchange-Traded Funds) na spotový Bitcoin v USA neustále akumulujú Bitcoin a teraz držia viac ako 901 000 BTC. To sa pridáva k veľkým hráčom, ako je MicroStrategy, ktorá vlastní 226 500 BTC a má plány na nákup ešte viac prostredníctvom podstatnej iniciatívy financovania vo výške 2 miliardy dolárov.

Tento vzor naznačuje silnú vieru v toto aktívum medzi inštitucionálnymi investormi, zdôrazňujúc rastúcu úlohu Bitcoinu ako uchovávateľa hodnoty. Korelácia medzi rastúcim počtom adries s 1 BTC alebo viac a cenami kryptomien sa ukázala ako rozhodujúca zmena. Kým počty adries kedysi zaostávali za pohybmi cien, posledné dva roky ukázali, že počet takýchto adries rastie rýchlejšie ako samotná trhová cena Bitcoinu.

Význam pre budúcnosť Bitcoinu

Zvýšenie počtu Bitcoin adries s bilanciou aspoň 1 BTC ukazuje aktívnu akumuláciu zo strany jednotlivých aj inštitucionálnych investorov. Celkový počet Bitcoinov je stanovený na 21 miliónov – pričom približne 19 miliónov už bolo vyťažených – preteky o zvyšné Bitcoiny sa tak neustále zintenzívňujú. Tento záujem o vlastníctvo Bitcoinu sa považuje za krok smerom k zabezpečeniu finančného podielu v kryptomene, vzhľadom na jej obmedzenú dostupnosť.

Údaje, ktoré posilňujú tvrdenie o viac ako 1 milióne adries s 1 BTC, slúžia ako svedectvo trvalej príťažlivosti Bitcoinu a naznačujú, že budúci dopyt po Bitcoine by mohol posunúť jeho hodnotu na nové výšiny, keď sa viac investorov usiluje o to, aby držali časť obmedzenej zásoby.

Dajte nám vedieť, čo si myslíte o rastúcom počte držiteľov Bitcoinu. Ste jedným z 1 milióna adries s 1 BTC? Podeľte sa o svoje názory v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár