Domovská stránka » “Prekvapujúce zapojenie Donalda Trumpa do kryptomien odhalené”

“Prekvapujúce zapojenie Donalda Trumpa do kryptomien odhalené”

od Lukáš Rezník

Odhaľovanie Trumpových kryptomenových aktivít

Nedávne finančné oznámenie odhalilo niektoré nečakané detaily o zapojení Donalda Trumpa do sveta kryptomien. Dokument, získaný od etického dozorného orgánu, naznačuje, že prezidentský kandidát získal značnú sumu peňazí zo svojich podnikaní v oblasti kryptomien a NFT.

Trump priznal, že vlastní kryptomeny v hodnote 5 miliónov dolárov. ZDROJ: cointelegraph.com

Od skeptika k držiteľovi kryptomien

Napriek tomu, že bol kedysi skeptický, Trumpov postoj sa výrazne zmenil, keďže oznámenie odhaľuje, že vlastní kryptomenové aktíva založené na Ethereu v hodnote medzi 1 miliónom a 5 miliónmi dolárov. Toto zistenie kontrastuje s jeho predchádzajúcimi verejnými pochybnosťami o kryptomenách. Trumpova cesta do sveta digitálnych aktív presahuje obyčajné vlastníctvo. Jeho podnikateľské kroky zahŕňajú zisky presahujúce 7 miliónov dolárov z troch rôznych zbierok NFT. Tieto zbierky obsahujú rôzne témy, vrátane „Mugshot“ a dvoch súprav obchodných kariet Donalda Trumpa.

Komentáre od Citizens for Ethics naznačujú, že Trumpove aktíva sú významné v oblasti kryptomien a Arkham Intelligence, platforma pre blockchainovú analýzu, odhaduje, že jeho aktíva súvisiace s Ethereom majú hodnotu približne 3,5 milióna dolárov.

Donald Trump má aktíva v hodnote 3,5 milióna dolárov vo forme ETH. ZDROJ: cointelegraph.com

Kryptomenové tenisky a vzostup memecoinu

Ako pridanú hodnotu k jeho kryptomenovému pôsobeniu, Trump predstavil radu „oficiálnych kryptomenových tenisiek“ – limitovanú edíciu obuvi, ktorá sa rýchlo predala napriek svojej vysokej cene. Svet digitálnej meny zažil aj TRUMP memecoin, nezávislý od Trumpovho schválenia, ktorý zaznamenal nárast hodnoty, čím sa jeho aktíva zvýšili na hlásených 18 miliónov dolárov v júni.

Trumpove kryptomeny sa v júli zvýšili na hodnotu 18 miliónov dolárov počas Trumpovej rally. ZDROJ: cointelegraph.com

Iné zdroje príjmov a smerovania kampane

Okrem kryptomien, Trumpove príjmové toky zahŕňajú značné zisky z jeho letoviska Mar-a-Lago a golfového ihriska, pričom ďalšie milióny zarobil na predaji značkových produktov ako sú biblie.

Ako sa Trump pripravuje na potenciálny prezidentský beh v roku 2024, jeho finančné oznámenia nielenže spĺňajú právne požiadavky, ale zároveň naznačujú významný posun v jeho názoroch na digitálne aktíva. Podporuje potenciálny rast kryptomien v Amerike, navrhuje vytvoriť národnú bitcoinovú rezervu a označiť USA ako vedúcu kryptomenovú krajinu.

Trumpova transformácia zo skeptika kryptomien na zástancu a investora ukazuje zaujímavú trajektóriu, ktorá ovplyvňuje nielen jeho finančnú situáciu, ale aj formuje jeho predvolebné sľuby týkajúce sa budúcnosti digitálnych mien v Spojených štátoch.

Neváhajte sa podeliť o svoje myšlienky a názory na túto tému v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár