Domovská stránka » Transformácia kryptotrhu v Turecku s nárastom žiadostí o licencie

Transformácia kryptotrhu v Turecku s nárastom žiadostí o licencie

od Július Šimon

Turecko prepracováva reguláciu kryptomien, s poprednými firmami hľadajúcimi súlad

Turecký trh s kryptomenami zažíva významnú zmenu, keď známe spoločnosti digitálnych mien súťažia o získanie prevádzkových licencií v krajine. Prúd žiadostí bol uvedený do pohybu po nedávnych regulačných aktualizáciách Tureckej rady pre kapitálové trhy (CMB). Táto zmena symbolizuje kľúčovú fázu pre rýchlo sa vyvíjajúci trh s kryptomenami v krajine.

Rastúci záujem zo strany kryptofiriem

Pôvodne CMB uviedla 47 kryptofiriem, ktoré požiadali o licencie podľa nových regulačných rámcov. Avšak toto číslo teraz vzrástlo na 76, pričom sa pridali aj veľké burzy ako Coinbase, KuCoin a Gate.io. Tieto spoločnosti sa pripojili k predchádzajúcim žiadateľom ako Binance, Bitfinex a OKX, čo zdôrazňuje rastúcu príťažlivosť Turecka ako primárneho miesta pre kryptofirmy.

CMB však zdôrazňuje, že zaradenie na „Zoznam tých, ktorí sú v prevádzke“ neznamená konečné schválenie. Spoločnosti musia čakať na formálne potvrdenie od rady, ktoré závisí na nadchádzajúcej sekundárnej legislatíve, predtým, než môžu oficiálne fungovať.

S rastom zoznamu to odráža iniciatívy firiem na zladenie s reguláciou a prebiehajúce hodnotenia CMB.

Stav regulácie kryptomien v Turecku

Regulačný rámec pre kryptomeny v Turecku zostáva vo fáze vývoja. Aj keď ešte neexistuje komplexný súbor zákonov na reguláciu kryptomien, súčasné predpisy spravujú trhové operácie. Minister financií a pokladnice Turecka, Mehmet Simsek, skôr poukázal na to, že Turecko je na pokraji zavedenia miestnej legislatívy pre kryptomeny, no návrh zákona ešte nebol predložený parlamentu.

To však nezastavilo snahy o získanie licencií, čo odhaľuje dôveru v sektore a kľúčovú úlohu Turecka v medzinárodnom kryptosvete.

Zlomový bod nastal s „Zákonom o zmenách kapitálového trhu“, ktorý nadobudol účinnosť 2. júla. Legislatíva má za cieľ vytvoriť regulačné prostredie pre poskytovateľov služieb kryptomien v krajine, čo je krok k zrelosti trhu a stabilite.

Rastúca stopa kryptotrhu v Turecku

Výskum od Chainalysis umiestňuje Turecko ako štvrtý najväčší trh s kryptomenami na svete, pričom zohľadňuje odhadovanú obchodnú hodnotu 170 miliárd dolárov. Veľkosť trhu v Turecku prevyšuje iné významné trhy ako Rusko, Kanada, Vietnam, Thajsko a Nemecko, čím sa krajina označuje ako dôležitý hráč vo svetovom kryptosvete.

Tento prúd žiadostí o licencie zo strany kryptofiriem podčiarkuje rastúci význam Turecka v oblasti digitálnych mien a jeho záväzok k vytvoreniu regulovaného a bezpečného prostredia pre obchodovanie s kryptomenami a služby.

Pozývame čitateľov, aby sa podelili o svoje názory na vyvíjajúcu sa reguláciu kryptomien v Turecku a globálny dopad, ktorý môže mať. Aké sú vaše predpovede pre budúcnosť kryptomien v Turecku? Pridajte sa k diskusii nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár