Domovská stránka » Bitwise Asset Management sa rozširuje do Európy akvizíciou ETC Group

Bitwise Asset Management sa rozširuje do Európy akvizíciou ETC Group

od Július Šimon

Rást globálneho spravovania kryptomien

V čoraz prepojenejšom finančnom svete si americký správca kryptomien Bitwise Asset Management oficiálne urobil svoje meno v Európe akvizíciou londýnskej ETC Group. Tento strategický krok ilustruje trend amerických firiem, ktoré využívajú svoje robustné investičné trhy na prenikanie do európskeho teritória. Spoločnosti ako BlackRock, Vanguard a Fidelity už etablovali silnú prítomnosť v Európe a najnovšia akvizícia Bitwise reflektuje tieto expanzie.

Podrobnejší pohľad na akvizíciu ETC Group

Bitwise, známy svojou priekopníckou úlohou v oblasti kryptomien ETF v USA, si výrazne posilnil svoju pozíciu finalizovaním tejto akvizície. Hunter Horsley, generálny riaditeľ Bitwise, oslávil tento obchod, zdôrazňujúc, že umožní Bitwise efektívnejšie slúžiť európskym investorom, využiť globálne poznatky a diverzifikovať svoje ponuky pomocou inovatívnych Exchange Traded Products (ETPs).

ETC Group sa dobre zhoduje s odborným zameraním Bitwise na digitálne aktíva a kryptoprodukty, a hoci podmienky dohody neboli zverejnené, fúzia je nastavená na zvýšenie Bitwiseových aktív pod správou na približne 4,5 miliardy dolárov. Tím ETC Group sa pripojí k Bitwise a prinesie so sebou portfólio nemecky regulovaných kryptoproduktov v hodnote približne 1,1 miliardy dolárov. Len ich vlajkový produkt, Physical Bitcoin ETP (BTCE), dosahuje hodnotu 950 miliónov dolárov.

Portfólio ETC Group zahŕňa viac diverzifikovaných kryptomien ako súčasná ponuka Bitwise v USA, pričom obsahuje fondy venované altcoinom ako Solana, Litecoin a Cardano. Tieto ponuky využívajú pokročilejšie predpisy európskeho trhu, ktoré sa rozširujú nad rámec amerických štandardov, kde sú v súčasnosti schválené len Bitcoin a Ether pre ETF.

Bitwise a ETC Group: Partnerstvo pre inováciu

Táto akvizícia otvára novú éru pre Bitwise, nielen geograficky, ale aj v potenciáli pre inováciu produktov. Spoluzakladateľ ETC, Bradley Duke, potvrdil ich podobnosť vo firemnej filozofii a špecializácii na kryptomeny, vyjadrujúc nadšenie pre to, čo by ich kombinované sily mohli dosiahnuť.

Európska prítomnosť ETC dopĺňa dominanciu Bitwise v USA, vytvárajúc silnú, globálnu spoločnosť na spravovanie digitálnych aktív. Navyše, vyvinuté prostredie európskeho trhu – umožňujúce širšie spektrum kryptomien a stratégií ako staking – umožní Bitwise realizovať nové produktové nápady.

Napriek tomu, že Amsterdam je mimo ich primárneho európskeho trhu, ETC dokázal rozšíriť svoj vplyv prostredníctvom distribučných kanálov na Blízkom východe, v Afrike a Ázii, hoci ich produkty nie sú licencované v USA.

S viac ako 20 produktmi, vrátane súkromných fondov a samostatne spravovaných účtov, predstavuje expanzia Bitwise významný krok v službách pre sofistikovaných poradcov, inštitúcie a investorov, ktorí majú záujem o rastúci kryptomenový trh.

Pohyby na trhu kryptomien

V dynamickej krajine kryptomien zostáva Bitcoin a Ether vplyvnými referenčnými bodmi. Cena Bitcoinu dosiahla vrchol nad 70 000 dolárov začiatkom roka, ale odvtedy sa usadila okolo 59 000 dolárov, pričom si udržala približne 34% zisk od januára. Na druhej strane, Ether zaznamenal nárast svojej ceny s uvedením prvých Ether ETF v USA, hoci došlo k miernemu poklesu, keď sa ustálil na 11% zvýšení počas roka.

Táto fúzia Bitwise a ETC Group zdôrazňuje narastajúci segment finančných produktov založených na kryptomenách a pokračujúcu evolúciu investičného trhu na globálnej úrovni. Pozývame našich čitateľov, aby sa s nami podelili o svoje názory na tento vývoj v komentároch nižšie. Ako vidíte budúcnosť správy kryptomien v súvislosti s takýmito cezhraničnými partnerstvami?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár