Domovská stránka » Zníženie úrokových sadzieb môže signalizovať nadchádzajúci býčí trh pre Bitcoin

Zníženie úrokových sadzieb môže signalizovať nadchádzajúci býčí trh pre Bitcoin

od Július Šimon

Predikcia úrokových sadzieb spúšťa rally ceny kryptomien

Diskusia v finančnej komunite sa zosilnila okolo potenciálneho znižovania úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému Spojených štátov. Na každoročnom sympóziu v Jackson Hole Jerome Powell, predseda Fedu, naznačil, že takéto zníženia by mohli prísť čoskoro. V reakcii na tieto udalosti hodnota Bitcoinu prudko vzrástla a prekonala hranicu 63 000 dolárov. Analytici pozorne sledujú situáciu a očakávajú, že zníženie úrokových sadzieb môže viesť k ďalšiemu rastu cien kryptomien.

História môže ponúknuť stopy pre budúci rast

Leena ElDeeb, výskumníčka v 21Shares, poukazuje na historické prípady, kde znížené úrokové sadzby podporili ceny digitálnych aktív. Významným príkladom, ktorý uvádza, je marec 2020, okolo začiatku globálnej pandémie COVID-19, keď Fed drasticky znížil sadzby. Tento krok pravdepodobne pomohol trhovej kapitalizácii kryptomien narásť približne o 450 % do konca roka, pričom Bitcoin sám vzrástol o 200 % v tomto časovom rozpätí. Avšak ElDeeb varuje pred opatrnosťou, pripomínajúc nám, že minulé výkony nie sú spoľahlivým prediktorom budúcich výsledkov, no môžu nám poskytnúť určité náznaky, čo možno očakávať od nadchádzajúcich znížení.

Tabuľka s aktuálnymi úrokovými sadzbami. ZDROJ: cointelegraph.com

Úloha M2 ponuky peňazí v oceňovaní kryptomien

Ďalšie postrehy od ElDeeb spájajú cenový pohyb Bitcoinu s fluktuáciami v M2 ponuke peňazí, ktorá odráža celkovú sumu meny v obehu po celom svete. Pozoruje vzor, kde Bitcoin dosahuje nízku hodnotu niekoľko mesiacov pred minimom v M2 ponuke, po čom nasleduje prudký nárast, ktorý často prekonáva rast likvidity, a potom sa stiahne v typickej korekcii stredného cyklu. Podľa jej názoru tento vzor signalizuje potenciál pre významný cenový pohyb pre Bitcoin.

ETF vedú investície v digitálnom priestore

Investičná krajina ukazuje trvalý inštitucionálny záujem o digitálne aktíva napriek nedávnym odlivom. Napríklad aj uprostred týždňa, keď z produktov digitálnych aktív odišlo 528 miliónov dolárov, boli zaznamenané významné prílevy inde, vrátane BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF a Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund, ktoré prilákali 20,3 milióna a 61,3 milióna dolárov. Tento povzbudzujúci inštitucionálny sentiment je ďalej posilnený poradcami v oblasti investícií, ktorí zvyšujú svoje podiely v Bitcoin ETF v druhom štvrťroku 2024.

Prebiehajúca dynamika na finančných trhoch — signalizovaná potenciálnymi zníženiami úrokových sadzieb, zmenami v ponuke peňazí a nadšeným prijímaním investičných nástrojov v oblasti digitálnych aktív, ako sú ETF — vykresľuje obraz možného býčieho horizontu pre Bitcoin a podobné aktíva. Keď sa tieto rôzne faktory spájajú, investori a analytici nepochybne udržia svoj pohľad na to, ako sa to môže preniesť na cenové pohyby poprednej kryptomeny.

Neváhajte zdieľať svoje myšlienky a pozorovania o možnom vplyve nadchádzajúceho zníženia sadzieb na trh kryptomien nižšie.

 

 

 

 

Odmietnutie zodpovednosti: Informácie uvedené na tejto stránke slúžia len na všeobecné informačné účely a nie sú určené ako finančné, investičné alebo právne poradenstvo. Kryptomeny sú vysoko volatilné a investovanie do nich môže byť rizikové. Pred akýmkoľvek investičným rozhodnutím by ste mali vykonať vlastný prieskum a konzultovať s kvalifikovaným finančným poradcom. Autor a vydavateľ tejto stránky nezodpovedajú za žiadne straty alebo škody, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku použitia informácií uvedených na tejto stránke. Investovanie do kryptomien je na vlastné riziko čitateľa.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár