Domovská stránka » Ripple Právny Šéf Kritizuje Používanie Termínu ‚Crypto Asset Security‘ SEC

Ripple Právny Šéf Kritizuje Používanie Termínu ‚Crypto Asset Security‘ SEC

od Lukáš Rezník

Jazyk SEC o Cenných Papieroch Kryptomien Skúmaný Vedúcim Ripple

Hlavný právny zástupca Ripple Labs sa zameral na Americkú komisiu pre cenné papiere a burzu (SEC), obviňujúc agentúru z vytvárania a zneužívania termínu „krypto aktívum, ktoré sa považuje za cenný papier“ (crypto asset security). Podľa spoločnosti Ripple tento termín postráda akýkoľvek právny základ alebo prítomnosť v legislatíve

Spor O Regulátorickú Terminológiu Sa Intenzívne Zosilňuje

Stuart Alderoty, právny šéf Ripple, verejne kritizoval uplatnenie frázy „crypto asset security“ zo strany SEC, naznačujúc, že regulátor sa snaží zaviesť súdny systém použitím termínu, ktorý nie je právne uznávaný. Alderoty zdôrazňuje, že takýto jazyk jednoducho nie je obsiahnutý v zákonoch, a preto by sa nemal používať na potenciálne zavádzanie sudcov.

Na obranu kryptomien Alderoty vyjadruje silné názory na prístup SEC k digitálnym aktívam. Jeho nedávne námietky vyplývajú z potenciálnej výzvy SEC proti splácaciemu plánu FTX, ktorý zahŕňa stablecoiny, keďže komisia ich označila ako „crypto asset securities“ vo svojom portfóliu. Rovnako poukázal na nekonzistentnosti v postavení SEC, odkazujúc na precedens komisie v prípade galérie umenia, ktorý uviedol, že takéto zariadenia nemusia registrovať, napriek investičnej povahe nákupu umenia.

Federálny súd v Severnej Kalifornii tiež vyjadril zmätok ohľadom klasifikácie „crypto asset security“, naznačujúc, že zavádza viac nejasností než jasnosti.

Historické Rozhodnutia SEC Upozorňujú Na Nejednotnosti

V 70. rokoch sa SEC zaoberala podobnou otázkou, keď sa americkí odhadcovia umenia pýtali, či predaj litografií umelca Williama Nelsona môže porušovať predpisy o cenných papieroch. SEC sa rozhodla, že umelecké galérie propagujúce predaj kúpou investične orientovaných kupcov nemusia registrovať u komisie.

Tento historický odkaz zdôrazňuje súčasné napätie v tom, ako SEC kategorizuje rôzne aktíva a formy investícií a načrtáva paralelu s aktuálnym postojom regulátora voči cenám kryptomien a NFT.

Aktuálna Obhajoba Kryptomien a Regulátorické Debaty

Prebiehajúce diskusie o tom, čo predstavuje cenný papier v oblasti kryptomien, naďalej vyvolávajú silné názory, najmä vo svetle nedávneho upozornenia SEC na NFT trh OpenSea. SEC predpokladala, že NFT predávané na tejto platforme by mohli byť nelegálne ponúkané na predaj, podobne ako cenné papiere, čo je v rozpore s ich predchádzajúcimi názormi na umenie ako investíciu.

Minulé a súčasné postavenia SEC slúžia ako pripomienka, že regulátorické definície a reakcie môžu mať signifikantný dopad na fungovanie trhov, umeleckých galérií a kryptobúrz.

Na záver debata o právnom zaradení „crypto asset security“ odhaľuje právne medzery a výzvy pri regulácii digitálnych aktív, ktoré vyžadujú komplexný a premyslený prístup. Taktiež vyzýva verejnosť a súdy k zvažovaniu podmienok a kritérií, podľa ktorých sú aktíva klasifikované a regulované.

Neváhajte sa podeliť o svoje názory a pohľady na túto zložitú regulátorskú otázku v komentároch nižšie. Vaše príspevky sú pre nás veľmi cenné v tejto dynamickej diskusii.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár