Domovská stránka » Blockchain Projekt Týkajúci sa Trumpa a Exponovaný na Minulé Hacky Vyvoláva Obavy

Blockchain Projekt Týkajúci sa Trumpa a Exponovaný na Minulé Hacky Vyvoláva Obavy

od Lukáš Rezník

Neistý Podnik v Svete Kryptomien

Nedávno odhalený blockchain projekt World Liberty Financial, ktorý podporuje bývalý prezident Donald Trump a jeho synovia, vyvoláva kontroverziu. Platforma, ktorá si kladie za cieľ zjednodušiť využívanie blockchain technológie, bola spojená s predchádzajúcou krádežou kryptomien, ktorá postihla Dough Finance—projekt, na ktorom niektorí členovia tímu World Liberty Financial predtým pracovali.

Preskúmanie Kódu Vyvoláva Otázky

Počiatočné skúmanie skorých verzií kódu World Liberty Financial, ktoré boli následne odstránené z GitHubu, naznačilo podobnosti s kódovou základňou Dough Finance. Dough Finance utrpelo významnú stratu 2 milióny dolárov v dôsledku hackerského incidentu. Hoci následné verzie aplikácie World Liberty Financial mohli byť modifikované, obavy zostávajú ohľadom potenciálneho opätovného použitia zraniteľných kódov z minulosti.

Navyše, návrh projektu zahŕňa WLFI tokeny, ktoré majú obmedzenia na prevoditeľnosť, čo môže odradiť špekulatívne obchodovanie. Myšlienka WLFI tokenov je umožniť užívateľom navrhovať a hlasovať o nových integráciách a potenciálnych prídavkoch na blockchain trhu.

Vedenie a Vplyv

Na čele World Liberty Financial stojí Donald J. Trump, ktorý má titul „Chief Crypto Advocate,“ kým jeho synovia plnia úlohy „Web3 Ambasádorov.“ Avšak, vedenie projektu sa rozširuje mimo Trumpovu rodinu. Tím sa skladá z jednotlivcov s rozmanitým zázemím—od kryptoadvisorov až po fintech stratégov.

Medzi nimi sú Zachary Folkman a Chase Herro, ktorí mali spojenie s problematickým Dough Finance, a majú kľúčové úlohy v operáciách a dátových stratégiách World Liberty Financial. Predtým sa Folkman zaoberal oblasťami ako služby dating koučov a platformy pre tvorcov obsahu, čo vzbudilo pozornosť vzhľadom na jeho eklektickú minulosť. Herro sa tiež zapojil do obchodných modelov zameraných na komunitu a tréningových programov v oblasti e-commerce.

Trumpov Prechod do Kryptosveta

Prechod Donalda Trumpa do oblasti kryptomien predstavuje zásadný posun od jeho predchádzajúcej skeptickej pozície počas prezidentského pôsobenia.Kryptokomunita, ktorá výrazne podporila politické kampane, teraz s napätím sleduje, ako sa Trumpovi snažia prilákať kryptovo orientovaných voličov s víziou USA ako globálneho centra pre kryptomeny. Bývalý prezident tiež vyvolal pozornosť sériou Trump-brandovaných NFT, čo podčiarkuje jeho čerstvo prijatý prístup k digitálnym aktívam.

Regulácia a Sľub

S prísľubom podporovať vítajúci priestor pre kryptopodnikateľov sa Trumpova rodina odvoláva na priemysel, ktorý je frustrovaný prísnymi reguláciami. Spoločnosti v oblasti kryptomien investovali veľké sumy do politických projektov, hľadajúc zastúpenie a úľavu od toho, čo považujú za obmedzujúci dohľad zo strany finančných regulátorov. Trumpove predvolebné naratívy posilňujú víziu budúcnosti s permissívnym riadením, dúfajúc, že zosadia opatrnejší postoj, ktorý niektorí demokrati vyjadrili.

Rádi vás povzbudzujeme, aby ste zdieľali svoje názory a diskusie k tejto vyvíjajúcej sa téme. Zanechajte svoje komentáre nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár