Domovská stránka » Hlava SEC naznačuje možnú prevádzkovú obnovu kryptoburzy FTX pod novým vedením

Hlava SEC naznačuje možnú prevádzkovú obnovu kryptoburzy FTX pod novým vedením

od Lukáš Rezník

Hlava SEC otvorená pre obnovu FTX

Gary Gensler, predseda amerického sekuritného regulátora (SEC), vo svojom vyjadrení naznačil, že by privítal prevádzkovú obnovu kryptovalutovej burzy FTX, pod podmienkou, že jej nové vedenie sa bude držať v rámci zákona. Genslerove komentáre prišli ako reakcia na informácie, že Tom Farley, bývalý prezident Newyorskej burzy, je teraz v hre o kúpu bankrotujúcej kryptomenovej burzy, ktorú založil teraz už odsúdený podvodník Sam Bankman-Fried.

Tom Farley sa uchádza o kúpu FTX

„Pokiaľ by Tom alebo ktokoľvek iný mal záujem pôsobiť v tejto sfére, povedal by som, ‚Rob to v súlade so zákonom,'“ povedal Gensler v rozhovore na DC Fintech Week 8. novembra, podľa CNBC. Farley je momentálne CEO kryptovalutovej burzy Bullish, ktorá bola založená v roku 2021.

Ďalšími dvoma záujemcami o kúpu FTX sú fintech startup Figure Technologies a krypto kapitálová spoločnosť Proof Group, podľa správy Wall Street Journal z 8. novembra.

Budúcnosť FTX

Víťaz aukcie by mohol obnoviť prevádzku burzy po jej plánovanom vystúpení z bankrotu budúci rok. Gensler súčasne zdôraznil, že kryptovalutový priemysel je stále plný podvodníkov a naznačil, že je potrebné urobiť viac krokov, aby sa ich podarilo udržať ďalej od investorov.

Často kladené otázky

  • Kto má záujem o kúpu FTX?
    Tom Farley, CEO kryptovalutovej burzy Bullish, fintech startup Figure Technologies a krypto kapitálová spoločnosť Proof Group.
  • Kedy sa očakáva obnova prevádzky burzy FTX?
    Po jej plánovanom vystúpení z bankrotu budúci rok.

Povedzte nám, čo si myslíte o týchto novinkách a o budúcnosti FTX v komentároch nižšie. Akým spôsobom, podľa vás, môžu tieto informácie ovplyvniť trend ceny kryptovalút?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár